Češka: Evropska unija ne može bez Rusije

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaČeški premijer: Ne raduje nas ovakva situacija sa Rusijom, ali odgovor je morao da usledi
Češki premijer: Ne raduje nas ovakva situacija sa Rusijom, ali odgovor je morao da usledi - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2021
Pratite nas
Važno je da Evropska Unija i Rusija održavaju odnose, izjavio je češki premijer Andrej Babiš. Za to, po njegovom mišljenju, potrebno je odabrati odgovarajući format.
"Mne vidim potrebu da za pregovaračkim stolom sedi svih 27 država EU. Između sebe treba da se dogovorimo o temama dijaloga, dok bi neposredne pregovore mogli da vode, na primer, predsednik Francuske, kancelarka Nemačke, predsednici Evropskog saveta i Evropske komisije", rekao je Babiš na marginama samita EU u Briselu.
Babiš je podsetio na doprinos Moskve rešavanju ozbiljnih svetskih kriza.
"SAD vode dijalog sa Rusijom, zašto ne bi mogla i EU? Ona igra važnu ulogu u rešavanju različitih problema, na primer, u Siriji. Treba se dogovoriti o obnovi te zemlje (Sirije), izraditi neku vrstu Maršalovog plana za nju, za šta je potrebna Ruska Federacija", zaključio je političar.
Ranije je "Blumberg" objavio da su lideri država EU odbacili predlog Nemačke i Francuske da se organizuje samit sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala