„Zamislite to vam govori zemlja koja je stvorila Jasenovac, Jadovno, Prebilovce...“

© Tanjug / ZORAN ZESTICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Pratite nas
Svaki put kada Srbija snaži, kreću ujedinjavanja različite vrste sa istim ciljem, a to je žigosanje Srbije, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući nedavne napade na našu zemlju.
„Svaki put kada Srbija postaje ekonomski jača i kada više ne kleči tražeći milostinju za opstanak, već samo može da se bori, onda sam video da kreću ujedinjavanja različite vrste sa istim ciljem, a to je žigosanje Srbije“.
On je istakao da će Srbija suočavati  i sa promenom istorijskih činjenica i da nije daleko dan kada će se to dogoditi.
„Iz Hrvatske kada čujete da kažu kako su se istakli u antifašističkoj borbi, na to je bolje da ne reagujete i jedini naš odgovor na to sme da bude ćutanje. Jer, da ulazite i negirate besmislice, ne znam šta bih na sve to rekao“, rekao je predsednik.
„Nije daleko dan kada će se dogoditi da neko kaže da su u Jasenovcu Srbi ubijali“, naveo je on,
Predsednik je, komentarišući izjavu hrvatskog šefa diplomatije Gordana Grlića Radmana da Srbija na putu prema EU treba, između ostalog, da prizna i genocid u Srebrenici, rekao da su svi uslovi koje Hrvatska nameće politički.
„Zamislite to vam govori zemlja koje je stvorila Prebilovce, Pag, Jadovno, Jasenovac i ništa o tome ne govore, nije im palo na pamet da kažu", podsetio je srpski predsednik.
Vučić je dodao da što se Srbije tiče, ona je na evropskom put i radiće svoj svoj posao.

Poziv Crnoj Gori na saradnju

Ako hoćete da sarađujete uslov za to je da pokažete poštovanje prema srpskoj državi i ništa više, poručio je Vučić rukovodstvu Crne Gore.
Vučić je na pitanje novinara povodom odnosa sa Crnom Gorom i brojnih optužbi na njegov račun u tamošnjim medijima, kazao da je on "kriv za sve“.
"Gde god se pojavi neka morska neman kažu pustio ju je Vučić kroz Otrantska vrata u Boku. Kriv sam i za to što nemaju nijednu fabriku na severu i sve manje u centralnom delu. Prihvatam sve, jer neko mora da bude kriv, ako će im tako biti lakše“, naglasio je Vučić.
On je pozvao rukovodstvo Crne Gore na ozbiljnu saradnju.
„Nemojte samo da nas terate da vam se izvinjavamo što ste donosili rezoluciju protiv Srbije i govorimo da smo najveća braća na svetu, a radite sve protiv nas“, rekao je on.
S tim u vezi se osvrnuo na donaciju vakcina iz Crne Gore Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS).
"Zar te vakcine niste mogli da dajete albanskom narodu na Kosovu? Što morate da ih date KBS, koja je formirana uz kršenje rezolucije UN. To radite tek da biste ponizili Srbiju. To radi ministarka zdravlja koja je dolazila da moli u Beogradu za vakcine kada vakcinu nisu imali“, ukazao je Vučić.

Izetbegović skuplja političke poene

Komentarišući izjavu Bakira Izetbegovića da je Crna Gora pokazala čojstvo usvajanjem Rezolucije o Srebrenici, Vučić je naveo da ljudi poput predsednika SDA koriste njegovo ime kako bi sakupili političke poene.
"To kakav sam ja, da sam najgori, a za sve njih iz regiona mogu da kažem samo jednu stvar, jer oni pominjući mene žele da sakupe političke poene. Ja njima neću da odgovaram, moja snaga su uspesi Srbije, vakcine i borba sa epidemijom", rekao je Vučić.
Dodao je da njega više brine Izetbegovićeva izjava o Kosovu.
"Bakir Izetbegović govori da Kosovo nije Srbije, to je zlonamerno. Ako bih mu ja odgovorio ono što bih mogao, digla bi se kuka i motika. Te izjave govore o nedostatku ideja i o nedostatku planova", kazao je Vučić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala