Rusija poručuje Ukrajini: Nove sankcije su besmislene, ali odgovor sigurno stiže

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Pratite nas
Ukrajinska sankciona politika protiv Rusije je besmislena i beskorisna, rekao je za Sputnjik potpredsednik Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov. Iz Državne dume i Saveta Federacije poručuju da ovo neće tek tako proći Kijevu i da će Rusija sigurno odgovoriti.
„Prema Zelenskom, antiruske sankcije su instrument za rešavanje problema jugoistoka. U stvari, to je udarac u prazno, nema nikakve veze sa stvarnom politikom koju je obećao da će realizovati nakon dolaska na vlast“, ocenio je Kosačov.
Prema njegovim rečima, „Zelenski se domogao vlasti i ništa nije uspeo da reši“.
Besmisleno i beskorisno“, kratko je poručio parlamentarac, govoreći o novim sankcijama.

Rusija će odgovoriti

Šef komiteta za međunarodne poslove Državne dume Rusije Leonid Slucki je poručio da će vlasti Rusije odgovoriti na postupke ukrajinskog predsednika koji je uveo sankcije.
„Naravno, Rusija će obavezno odgovoriti. Simetrično ili ne, odrediće rukovodstvo zemlje“, saopštio je Slucki.
Prema njegovim rečima, ukrajinsko rukovodstvo će „iz sve snage promovisati rusofobičnu politiku kako bi održali imidž žrtve 'moskovske agresije', i kako ne bi ostali bez novca američkog Stejt departmenta“.
„Postupak Zelenskog je pucanj sebi u nogu i agonija. Kijevu apsolutno ne odgovara moguće, čak i slabo, poboljšanje odnosa Rusije sa Evropom ili SAD“, objasnio je Slucki, istakavši da su sankcije još jedan korak ka degradaciji rusko-ukrajinskih odnosa.
„Ostaje nam samo da žalimo“, konstatovao je političar.
Šef komisije Saveta federacije za zaštitu državnog suvereniteta Rusije Andrej Klimov takođe smatra da ovo neće tek tako proći Kijevu.
„Takve stvari ne treba ignorisati, i siguran sam da to neće Kijevu proći tek tako. Kontramere Rusije neće obavezno biti javne i recipročne. Ali to se neće ignorisati, ne sumnjam u to“, rekao je Klimov.
Ranije je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski uveo sankcije protiv niza ruskih službenika i biznismena, a takođe je produžio sankcije protiv ruskih medija.
Pročitajte još:
 
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala