Poznati svi parovi osmine finala – „goreće“ u Sevilji, Londonu i Kopenhagenu

© AP Photo / Anatoly MaltsevFudbaleri Belgije – EURO 2020
Fudbaleri Belgije – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Pratite nas
Utakmicama između Portugalije i Francuske i Nemačke i Mađarske završena je grupna faza Evropskog prvenstva. Reprezentacije su se zagrejale i sada sledi ono najvažnije – nokaut faza u kojoj greške moraju da se svedu na minimum.
Osmina finala donosi nam spektakularne mečeve, a ono što prvo upada u oči kada je u pitanju nokaut faza jeste disbalans između „leve“ i „desne“ strane žreba.
Na jednoj su Belgija, Portugalija, Italija, Francuska, Hrvatska i Španija, dok su na drugoj Engleska, Nemačka i Holandija kao reprezentacije kojima se predviđa borba za titulu.
To nam govori da ćemo u „desnoj“ polovini vrlo verovatno imati iznenađenja u četvrtfinalima, a možda i u polufinalima ukoliko se favoriti okliznu protiv Švedske, Ukrajine, Velsa ili Danske.
Ali, krenimo redom, od strašne „leve“ strane.

Belgija – Portugalija

Jedan od derbija osmine finala. Belgijanci su pokazali dosta u grupnoj fazi, prilično rutinski su prošli pored Finske, Rusije i Belgije i maksimalnim rezultatom prošli su među 16 najboljih.
To može da im znači u duelu sa aktuelnim šampionom Evrope, ali može da bude i apsolutno nebitno jer jedno je grupa, a drugo nokaut faza. Ako se gleda po igri, Belgijanci su favoriti, ali ako na papir stavimo iskustvo i pobednički mentalitet, onda Portugalija i te kako ima čemu da se nada.
27.06, 21.00: Belija – Portugalija (Sevilja)

Italija – Austrija

Pobednik duela Belgija – Portugalija u četvrtfinalu ide na boljeg iz meča Italija – Austrija. Azuri igraju fenomenalan fudbal, što se može reći i za Austrijance koji su u poslednjem kolu održali čas fudbala Ukrajini.
Ipak, radi se o dva različita nivoa fudbala i sve osim pobede Italije biće senzacija.
26.06, 21.00: Italija – Austrija (London)

Francuska – Švajcarska

Šampioni sveta trebalo bi bez problema da opravdaju ulogu favorita protiv Švajcarske. Italija je pokazala sve slabosti ekipe Vladimira Petrovića i iste će pokušati da eksploatišu i Trikolori.
Francuska nije briljirala u grupi, te se baš zbog toga očekuje da podignu nivo igre u osmini finala.
28.06, 21.00: Francuska – Švajcarska (Bukurešt)

Hrvatska – Španija

Vicešampioni sveta protiv Crvene furije. Hrvatska je u poslednjem kolu pokazala silu protiv Škotske, ali su i nekoliko navrata izgledali jako loše odrambeno i ne nalaze se u formi kao na Mundijalu u Rusiji.
Sa druge strane Španci su bili silni u trećoj utakmici i napravili su sjajnu uvertiru pred nokaut fazu. Nezahvalno je prognozirati, ali blaga uloga favorita je na strani podmlađenog tima Španije. Pobednik ovog susreta u četvrtfinalu igraće protiv boljeg iz meča Francuska – Švajcarska.
28.06, 18.00: Hrvatska – Španija (Kopenhagen)
Pređimo na „desnu“ stranu.

Švedska – Ukrajina

Jedan od mečeva koji ne privlači mnogo pažnje, ali bi mogao da bude izuzetno interesantan. Obe reprezentacije igraju otvoren fudbal, barem je tako bilo u grupnoj fazi.
Favorita nema, možda bi blagi mogli da budu Ukrajinci, ali Šveđani su pokazali izuzetan nivo fudbala protiv Španije, Slovačke i Poljske, te ih nikako ne smemo potceniti.
29.06, 21.00: Švedska – Ukrajina (Glazgov)

Engleska – Nemačka

Bez sumnje najzvučniji par osmine finala, a da li ćemo gledati i najbolji fudbal – pitanje je. Englezi su bili bledi u grupnoj fazi, većinu su razočarali i sada im ostaje da pokažu da su tim za velika dela.
Slično je bilo i sa Nemcima koji su zamalo izbegli blamažu pred svojim navijačima. Protiv Portugalije su odigrali brutalno, potom su protiv Mađara izgledali kao reprezentacije „iz devetog ešalona“ i forma im očigledno zavisi od toga kako su se probudili tog jutra.
29.06, 18.00: Engleska – Nemačka (London)

Holandija – Češka

Holanđani su poput Italijana i Belgijanaca bili maksimalni u grupi i javnost očekuje da tako nastave i u osmini finala. Protvnik je kvalitetna reprezentacija Češke, koja ipak nije u rangu izabranika Franka de Bura.
U utakmici na ispadanje sve je moguće, ali Holandija je veliki favorit i trebalo bi da opravdaju takvu ulogu.
27.06, 18.00: Holandija – Češka (Budimpešta)

Vels – Danska

Još jedna utakmica u kojoj je nemoguće predvideti krajnji ishod. Danci su samo na osnovu jedne pobede prošli u osminu finala, a ruku na srce taj trijumf bio je jako impresivan jer su razbili Rusiju.
Kada je reč o Velsu, ekipa predvođena Geretom Bejlom pokazala je da može da bude izuzetno opasna po gol, a ono što joj je falilo u grupnoj fazi bila je realizacija. Stvarali su šanse, ali nisu briljirali kada treba da se završi akcija i to će biti od ključnog značaja protiv Danske.
26.06, 18.00: Vels – Danska (Amsterdam)
Spektakularan kraj „grupe smrti“!
Tri penala u remiju Portugalije i Francuske!
Nemci bili na deset minuta od eliminacije, ali se spasli!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala