Nesreća u Subotici: Automobil udario u semafor, stub pao na dete i teško ga povredio

© Sputnik / Lola Đorđević Vozilo hitne pomoći
 Vozilo hitne pomoći - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Pratite nas
Dečak (13) iz Subotice teško je povređen kada je vozač (85) „sitroena C3“ udario u semafor, a zatim se stub srušio na pešake koji su čekali da pređu ulicu na pešačkom prelazu.
Nesreća se dogodila u centru Subotice, na raskrsnici ulica Trg Lazara Nešića i Maksima Gorkog, a kako su iz subotičke policije rekli, povređene su tri osobe, a među njima je i jedno dete – pešak.
Povređeni dečak primljen je prvo u subotičku bolnicu, ali je zbog težine povreda transportovan u Dečju bolnicu u Novom Sadu.
„Dečak je sa teškim telesnim povredama, opasnim po život, dominantno ima povrede glave, grudnog koša i ruke i operisan je. Nalazi se na intenzivnoj nezi dečje hirurgije. U teškom stanju je intubiran. Danas se rade kontrolne laboratorijske i dijagnostičke procedure. Za sada je neizvesno – izjavila je portparolka Dečje bolnice Andrea Đuretić.
Očevici navode da je dečak stajao, čekajući svetlo na semaforu kako bi prešao ulicu, te da je stub semafora pao direktno na njega.
„Sitroen“, u kom su bile dve osobe, pred ulazak u raskrsnicu postepeno je počeo da se penje na trotoar i direktno je udario u semafor koji se srušio.
Lakše su povređeni i vozač i suvozač iz „sitroena“, a pretpostavlja se da je vozaču, protiv kog će biti podneta krivična prijava, pozlilo u vožnji, preneo je „Blic“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala