Nastavite da se razvijate: Putin čestitao agenciji "Rusija sevodnja" 80. rođendan

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je kolektivu međunarodne informativne agencije "Rusija sevodnja", čiji deo je agencija Sputnjik, 80. rođendan i poželeo mu da se ne zaustave na postignutim uspesima, već da se aktivno razvija, navodi se u telegramu, objavljenom na sajtu Kremlja.
"Čestitam vam značajan datum – 80. godišnjicu Međunarodne informativne agencije "Rusija sevodnja"… Želim vam da se ne zaustavite na dostignutom, da se aktivno razvijate, da vaspitavate talentovanu generaciju. Sve najbolje", navodi se u telegramu.
Predsednik je dodao da kolektiv agencije nastavlja tradiciju iskrenog, nesebičnog služenja izabranoj profesiji. On je naglasio da "Rusija sevodnja" aktivno učestvuje u životu zemlje i zauzima poziciju jednog od lidera međunarodnog informacionog prostora.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Međunarodna novinska agencija „Rusija sevodnja“, u okviru koje posluje i televizija RT i Sputnjik, u sredu je obeležila 80. godišnjicu osnivanja. Jubilej su čestitali zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, ambasador Rusije pri UN Vasilij Nebenzja i lider partije „Pravedna Rusija" Sergej Mironov.
Sovjetski informacioni biro je osnovan 24. juna 1941. godine sa ciljem da razjasni dešavanja u SSSR-u i drugim zemljama antifašističke orijentacije. Sa tim biroom je počela istorija međunarodnih novinskih agencija, kao što su novinska agencija „Novosti“, RIA Novosti i MIA „Rusija sevodnja“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala