Može li se Britanija naći na ruskom spisku neprijateljskih država

© Sputnik / Olesя Pečenkina / Uđi u bazu fotografijaObala Crnog mora na Krimu
Obala Crnog mora na Krimu - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Pratite nas
Vicepremijer krimske vlade Georgij Muradov predložio je da se Velika Britanija uključi u spisak neprijateljskih zemalja nakon jučerašnjeg incidenta sa britanskim razaračem u blizini obala poluostrva.
„Velika Britanija je već odavno zaslužila da bude uključena u spisak neprijateljskih država, kao i svi koji učestvuju u napadu na naš teritorijalni integritet. Incident sa razaračem je potvrda toga“, smatra Muradov.
Prema njegovom mišljenju, Britanija će igrati posebnu ulogu u antiruskoj koaliciji država koju stvara Ukrajina, a koje namerava da okupi na takozvanom međunarodnom samitu „Krimska platforma“.
„Tačka broj jedan te velike provokacije koja se priprema je sloboda plovidbe NATO brodova Crnim morem“, smatra stalni predstavnik Krima pri predsedniku Rusije.
Ruski lovci Su-27 - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2021
Rusija objavila snimak nadletanja lovaca nad britanskim razaračem /video/
Ruska vlada je ranije odobrila spisak neprijateljskih država, na njemu se nalaze dve države: Sjedinjene Američke Države i Češka.
Crnomorska flota Rusije zajedno sa Pograničnom službom FSB ispalila tri hica upozorenja kako bi sprečila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu. Prema navodima Ministarstva odbrane Rusije, britanski razarač je prethodno dobio upozorenje da će biti upotrebljeno naoružanje ukoliko povredi granice Ruske Federacije, međutim, vojni brod na to upozorenje nije reagovao.
Istovremeno, Ministarstvo odbrane Velike Britanije prokomentarisao je navode da je njihov razarač narušio rusku granicu tvrdeći da je brod realizovao miran prolazak kroz teritorijalne vode Ukrajine. Kako kažu, niko nije pucao na razarač.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala