Lavrov o kolektivu agencije „Rusija sevodnja“: Profesionalci koji pouzdano informišu svet

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov čestitao je kolektivu međunarodne novinske agencije „Rusija sevodnja“, čiji deo je agencija Sputnjik, 80. godišnjicu osnivanja agencije. Imao je samo reči hvale za ceo kolektiv, zaposlene u agenciji opisao je kao nepristrasne profesionalce koji pouzdano informišu publiku.
„Višestrane aktivnosti agencije neraskidivo su povezane sa bogatom istorijom naše države. Visoki profesionalizam, nepristrasnost, predanost poslu i patriotizam uvek su odlikovali njene zaposlene. Radeći širom sveta, nastavljaju da brzo i pouzdano informišu višemilionsku publiku o svim međunarodnim događajima vrednim pažnje“, navodi se u čestitki Lavrova.
Prema rečima šefa ruske dilomatije, vešto primenjujući stečeno iskustvo i uvodeći napredne tehnologije, agencija „samouvereno zauzima vodeće pozicije u globalnom medijskom prostoru i postavlja standarne za visokokvalitetno novinarstvo“.
Međunarodna novinska agencija „Rusija sevodnja“, u okviru koje posluje i televizija RT i Sputnjik, u sredu je obeležila 80. godišnjicu osnivanja. Jubilej su čestitali zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, ambasador Rusije pri UN Vasilij Nebenzja i lider partije „Pravedna Rusija" Sergej Mironov.
Sovjetski informacioni biro je osnovan 24. juna 1941. godine sa ciljem da razjasni dešavanja u SSSR-u i drugim zemljama antifašističke orijentacije. Sa tim biroom je počela istorija međunarodnih novinskih agencija, kao što su novinska agencija „Novosti“, RIA Novosti i MIA „Rusija sevodnja“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala