Eksplozija i požari u tri trafo stanice: Bez struje veliki deo Beograda /foto/

CC0 / / Pogled na Novi Beograd
Pogled na Novi Beograd - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Pratite nas
Tri trafo stanice u Beogradu zbog eksplozije i požara prekinule su snabdevanje strujom. Kako je saopštio EPS, dogodila se eksplozija u trafo stanici „Beograd 33“, a došlo je do kvara u trafo stanicama „Beograd 27“ i „Beograd 12“
Usled izuzetno visokih temperatura, u 18.20 sati dogodila se eksplozija u trafo stanici TS 110/10 kV „Beograd 33“, zbog čega su bez električne energije ostali potrošači u delovima gradskih opština Grocka (Kaluđerica, Leštane, Vinča, Boleč, Vrčin), Zvezdara (Mali Mokri Lug), Voždovac (Beli Potok, Zuce) i Palilula (Veliko Selo), saopštio je večeras EPS.
Pripadnici vatrogasne brigade i policije su na mestu eksplozije i više detanja o incidentu znaće se nakon istrage.
Takođe, usled izuzetno visokih temperatura, došlo je do kvara u trafo stanicama 110/10 kV „Beograd 27“i „Beograd 12“, zbog čega je oko 19.05 sati bez struje ostao deo potrošača na Novom Beogradu, u Zemunu, Surčinu i Dobanovcima.
Ekipe Elektrodistribucije Srbije su na terenu i intenzivno rade na otklanjanju kvarova, navedeno je u saopštenju.
Požar, koji je večeras izbio u trafo stanici na Bežaniji na Novom Beogradu, lokalizovan je, a povređenih nema, rečeno je Tanjugu u MUP-u.
 
Beogradski mediji preneli su ranije da je u novobeogradskim blokovima odjeknula slabija eksplozija i da su građani prijavili da nema struje.
Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama video se i crni gusti dim.
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala