Bogdan gledao spektakularnog Janga – 48 poena i brejk Atlante u Milvokiju! /video/

© AFP 2023 / STACY REVERETrej Jang – košarkaš Atlante Hoks
Trej Jang – košarkaš Atlante Hoks - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Pratite nas
Košarkaši Atlante Hoks pobedili su Milvoki Bakse 116:113 u prvoj utakmici finala Istoka. „Jastrebovi“ su ovim trijumfom napravili brejk i u nastavak serije ulaze sa lepom prednošću.
Bogdan Bogdanović, koji već duži period ima problem sa kolenom, ponovo nije imao dobro šutersko veče (1/6, četiri poena), ali je igrao sjajnu odbranu i za 27 minuta na terenu ukrao je tri lopte. 
Bogdanović se nekoliko utakmica zaredom muči sa procentima, što je posledica bola u kolenu, ali za Hokse je jako važno da igra, pa makar to značilo da će šutirati loše jer samim prisustvom na parketu uliva sigurnost.
Prvu utakmicu najbolje je opisati kao „šou jednog čoveka“ – Treja Janga. Plejmejker Atlanta Hoksa odigrao je neverovatan meč i još jednom je pokazao da je budućnost američke i svetske košarke.
Dvadesetdvogodišnji košarkaš odigrao je 41 minut i meč je završio sa 48 poena, sedam skokova i 11 asistencija, a iz igre je šutirao 17/34, odnosno sa linije za slobodna bacanja 10/12.
Hoksi su u završnici utakmice gubili, pogotkom Janisa Adetokumba na dva minuta do kraja imali su zaostatak od četiri poena (111:107), ali su onda na scenu stupili visoki igrači Atlante.
Prvo je Džon Kolins pogodio trojku za -1, 110:111, a potom je i Klint Kapela na 30 sekundi do kraja doneo prednost franšizi iz Džordžije.
U narednom napadu Pet Konaton nije uspeo da pogodi trojku, te se ušlo u penal završnicu. Jang je bio siguran, a Baksi su preko Krisa Midltona imali šansu za produžetak. Krilni košarkaš promašio je trojku i Atlanta je „ukrala“ prvu utakmicu.
Pored Janga odličan meč u sastavu Hoksa odigrali su Džon Kolins – 23 poena i 15 skokova – i Klint Kapela koji je imao 12 poena i 19 skokova.
Kod Baksa bolji od ostalih bili su Janis Adetokumbo sa 34 i Džru Holidej sa 33 poena, dok je podbacio Kris Midlton sa svega 15 uz 6/23 iz igre.
Naredna utakmica igra se u noći između petka i subote u 02.30.
Boban „zakucao“ neugodne Meksikance za pobedu Srbije
Srpske lavice jače od Španije i sudija – za polufinale!
Avramović i Dobrić se nameću, Kokoškov otkrio dobre vesti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala