Bečić: U Vladu mogu političari, ako se Krivokapić saglasi

© Sputnik / Boban NovovićAleksa Bečić
Aleksa Bečić - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Pratite nas
Predsednik Skupštine Crne Gore i lider Demokrata Aleksa Bečić izjavio je danas da je za njega prihvatljiva rekonstruisana Vlada u kojoj bi bili i političari, ali je naglasio da je za to neophodna saglasnost premijera Zdravka Krivokapića.
Bečić je za TV Vijesti rekao da je moguća rekonstrukcija Vlade i da u nju uđu i političari, ali uz saglasnost premijera i vladajuće većine.
Na pitanje gde vidi izlaz iz aktuelne situacije i prostor za dogovor između „zaraćenih strana“ u okviru parlamentarne većine, Bečić je ponovio da je to dijalog, razgovor i eventualna rekonstrukcija, čije bi osnaživanje bilo plod dogovora između parlamentarne većine i Vlade.
On je ocenio da je ekspertska Vlada pokazala da ima neke manjkavosti.
Među problemima koje Vlada Crne Gore ima naveo je preglomaznost pojedinih ministarstava, kao u slučaju, kako je dodao, Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta.
Iz Bečićeve stranke danas su, uoči sastanka lidera stranaka parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore, ponovili da ne pristaju na rušenje aktuelne vlade i da se protive raspisivanju prevremenih parlamentarnih izbora, prenosi Tanjug.
Kazao je da se trenutno u bojkotu parlamenta nalaze one političke snage koje rade na polarizaciji društva.
Pročitajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala