Zaharova: Ovog puta je jasno ko laže

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaBrodovi u Crnom moru
Brodovi u Crnom moru - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2021
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Velike Britanije i britanska ambasada u Moskvi šire laži o incidentu sa ulaskom razarača njihove zemlje u teritorijalne vode Rusije u Crnom moru, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Kako je napisala na Telegramu, „objavljene su tri vesti (o incidentu), sve bolja od bolje“.
„Britansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su vesti o hicima upozorenja koji su ispaljeni prema svom brodu koji je uplovio u teritorijalne vode Krima 'ruske dezinformacije'“, podsetila je Zaharova.
Zatim je navela drugu vest u kojoj je novinar „Bi-Bi-Sija“ koji se nalazio na britanskom brodu, potvrdio da je brod namerno uplovio u ruske teritorijalne vode.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Prema rečima Zaharove, britanska ambasada je saopštila da nije pucano na razarač „Defender“. Ambasada tvrdi da je „brod britanske Ratne mornarice realizovao mirni prolazak kroz teritorijalne vode Ukrajine u skladu sa međunarodnim pravom“. Ambasada je takođe navela da je opis tih događaja koji je iznela ruska strana „netačan“.
„Ko laže: britansko Ministarstvo odbrane, britanski novinar televizije 'Bi-Bi-Si' ili britanska ambasada u Moskvi? Odgovor postoji. Ovog puta – britansko Ministarstvo odbrane i britanska ambasada. Pa ne bi britanske obaveštajne službe podmetale 'Bi-Bi-Siju'. U Londonu su izgubili manire. Želim da dam savet britanskim partnerima – ukoliko sledeći put poželite da 'uđete mirno' – kucajte“, poručila je Zaharova.
Razarač „Defender“ Ratne mornarice Velike Britanije, krećući se severozapadnim delom Crnog mora, narušio je državnu granicu Rusije i ušao tri kilometara u teritorijalno more u oblasti rta Fiolent.
Crnomorska flota Rusije zajedno sa Pograničnom službom FSB ispalila tri hica upozorenja kako bi sprečila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu. Prema navodima Ministarstva odbrane Rusije, britanski razarač je prethodno dobio upozorenje da će biti upotrebljeno naoružanje ukoliko povredi granice Ruske Federacije, međutim, vojni brod na to upozorenje nije reagovao.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala