Španija deklasirala zbunjene Slovake i ide na Hrvate!

© AP Photo / Thanassis StavrakisFudbaleri Španije
Fudbaleri Španije - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2021
Pratite nas
Fudbaleri Španije su ubedljivom pobedom nad Slovačkom od 5:0 u poslednjem kolu takmičenja u Grupi E, obezbedili plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva, gde je očekuje duel sa reprezentacijom Hrvatske.
Robert Levandovski - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2021
Petarda Španije i spektakl u Sankt Peterburgu!
Ekipa selektora Luisa Enrikea je dovela sebe u tešku poziciju posle dva nerešena rezultata u prve dve utakmice, ali je njihovo nezadovoljstvo zbog takvih ishoda potpuno osetila ekipa Slovačke.
Toga se pribojavala i Hrvatska, koja će biti sledeći rival Španije, u prvoj rundi nokaut faze. 
A nije izgledalo da će sve biti tako glatko za Špance, koji su morali da zabeleže pobedu kako bi nastavili takmičenje.
U 12. minutu Alvaro Morata je loše izveo jedanaesterac, zapravo sjajno je reagovao golman Slovačke Martin Dubravka, ali je on svega 18 minuta kasnije najavio propast svoje reprezentacije.
Dubravka je posle dobrog udarca Pabla Sarabije pokušao da izbije loptu preko gola, pošto je ona od prečke odletela uvis i krenula da pada pred gol, ali umesto preko, golman Njukasla je ubacio u mrežu.
U trećem minutu nadoknade vremena prvog poluvremena Dubravka je ponovo pogrešio, bespotrebno je izleteo van gola, a to je iskoristio Ajmerik Laport i glavom upisao prvi gol za sebe u dresu Španije.
Pobedu španskom timu je potvrdio Sarabija golom u 56. minutu, u strelce se u 67. upisao i Feran Tores, a tačku je stavio, novim autogolom, defanzivac Slovačke Juraj Kucka, posle udarca glavom Paua Toresa.
   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala