Ruska flota i borbeni avion ispalili hice upozorenja ka britanskom razaraču

© Sputnik / Vasiliй Batanov / Uđi u bazu fotografijaBrodovi Crnomorske flote Rusije
Brodovi Crnomorske flote Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2021
Pratite nas
Crnomorska flota Rusije je zajedno sa Pograničnom službom FSB ispalila tri hica upozorenja kako bi sprečila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu.
Prethodno je britanski razarač dobio upozorenje da će biti upotrebljeno naoružanje ukoliko povredi granice Ruske Federacije, međutim, vojni brod na to upozorenje nije reagovao, navodi Ministarstvo odbrane Rusije.
„Razarač URO 'Defender' britanske mornarice je 23. juna u 11:52, krećući se severozapadnim delom Crnog mora, prešao državnu granicu Ruske Federacije i ušao tri kilometara u teritorijalno more u oblasti rta Fiolent“, piše u saopštenju.
Nakon toga, kako navodi Ministarstvo, pogranični brod ruske flote je ispalio dva hica upozorenja u 12.06 i 12.08, nakon čega je, u 12.19, avion Su-24M izveo upozoravajuće bombardovanje u pravu kretanja britanskog razarača.
Nakon toga je britanski razarač, u 12.23, napustio granice teritorijalnih voda Ruske Federacije, zaključuje ruski vojni resor.
Podsećanja radi, Dva ratna broda NATO-a naoružana navođenim raketama uplovila su 14. juna u vode Crnog mora, a reč je o razaraču „Difender“ britanske mornarice i fregati „Everton“ holandske.
Pročitajte još:
NATO brodovi naoružani raketama uplovili u Crno more ― prati ih ruska vojska
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala