Potvrđeno: Abazović i Radulović 11. jula na komemoraciji u Srebrenici

© Foto : Sputnjiku ustupila URADritan Abazović, lider URA
Dritan Abazović, lider URA - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2021
Pratite nas
Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović prisustvovaće komemoraciji 11. jula u Srebrenici, potvrdio je predsednik „Organizacionog odbora za obeležavanje 26. godišnjice genocida u Srebrenici“ Hamdija Fejzić.
On je za Radio Slobodna Evropa kazao da je Organizacionom odboru stigao službeni dopis kojim je potvrđen dolazak delegacije iz Crne Gore u Srebrenicu.
Na sednici Organizacionog odbora 21. juna član odbora Ćamil Duraković rekao je da je upućen poziv delegaciji iz Crne Gore, nakon što je crnogorski parlament usvojio Rezoluciju o zabrani negiranja genocida.
"Najvažnija delegacija koja će biti u Srebrenici 11. jula ove godine su upravo ovi poslanici koji su inicirali usvajanje Rezolucije u parlamentu Crne Gore, kao i predsednik Crne Gore kog ćemo definitivno pozvati", naveo je Duraković.
On je rekao da im je to vrlo važno.
"Jer je to zemlja regiona, dok neki drugi susedi još negiraju genocid, iako su zemlje Evrope i sveta to davno usvojile", kazao je Duraković, a preneo portal IN4S.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala