Spektakl u Sankt Peterburgu – Švedska kroz dramu poslala Poljake kući!

© AP Photo / Kirill KudryavtsevFudbaleri Švedske proslavljaju gol protiv Poljske
Fudbaleri Švedske proslavljaju gol protiv Poljske - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2021
Pratite nas
Fudbaleri Švedske pobedili su Poljsku rezultatom 3:2 u poslednjem kolu Grupe E i uspeli da izbore plasman u nokaut fazu, te da Poljake pošalju kući.
Poljskoj je za prolaz bila potrebna pobeda u Sankt Peterburgu, ali do nje nisu uspeli da dođu iako su se vratili sa ivice ambisa i od 0:2 došli do 2:2, te nakon toga imali nekoliko prilika.
Istovremeno je Španija nokautirala Slovačku, pa u narednu fazu iz Grupe E idu Španija i Švedska, dok su EURO završili Slovačka i Poljska.
Sve zanimljivosti spektakularnog meča mogli ste da ispratite u našem uživo prenosu – OVDE.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Švedska je već u drugom minutu utakmice povela golom Emila Forsberga, koji je postigao jedan od najbržih pogodaka na EP.
On se sjajno snašao u kaznenom prostoru Poljske, našao se oči u oči sa golmanom Vojčehom Ščensnim i sjajno plasirao loptu u gol.
​Poljska je prvu od mnogobrojnih prilika imala u 17. minutu, kada je Robert Levandovski promašio maltene prazan gol i za dve sekunde čak dva puta pogodio prečku.
Nastavili su da napadaju Poljaci, kontrolisali su ritam meča, a još jednu fenomenalnu priliku imali su u nadoknadi prvog poluvremena.
Pjotr Zelinski je dobio odličnu loptu na ivici kaznenog prostora, sjajno je pronašao mesto za udarac, topovski šutirao, gađao je deo gola ispod prečke, ali je Olsen odlično reagovao i sprečio gol.
Odličan fudbal u Sankt Peterburgu nastavio se i u drugom poluvremenu, sa prilikama na obe strane.
Iako su Poljaci od primljenog gola bili bolji, i drugi gol na utakimci postigla je Švedska, u 59. minutu.
Ponovo je fenomenalni Emil Forsberg zatresao mrežu Poljske, sjajno je prošao kroz odbranu rivala posle sjajnog trka Dejana Koluševskog, te lepog dodavanja i prediznim udarcem poslao loptu u donji desni ugao.
Međutim, Levandovski i Poljska nisu bili spremni da se predaju, pa su samo dva minuta kasnije uspeli da smanje zaostatak.
Konačno je jedan od najboljih napadača sveta probio odbranu Švedske, pronašao je put pored rivala i uputio briljantan udarac sa ivice šesnaesterca koji je bio neuhvatljiv za Olsena.
Samo četiri minuta kasnije Poljacima je poništen gol zbog ofsajda, ali to ih nije omelo da nastave da napadaju svim snagama.
U 84. minutu Levandovski je postigao drugi gol nakon što je ostao potpuno sam na petercu, pa je utakmica ušla u pravu dramu, jer je Poljacima bio potreban još jedan gol za prolaz.
Siloviti napadi Poljaka viđeni su u narednim minutima, ali lopta nikako nije htela u gol.
Ređale su se prilike za Poljsku, ali je onda usledio hladan tuš.
Viktor Klason je u trećem minutu nadoknade uspeo da postigne treći gol za svoju ekipu i da zapečati svaku nadu reprezentacije Poljske.
Hrvat nije štedeo Hrvate: „Pljuvali ste nas“
Čeferin osudio „nemačke dugine boje“: To je politički akt!
Herojski penal i tragični autogol – sve u režiji jednog čoveka /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala