Novakov govor u Francuskoj je bio znak – promene se moraju dogoditi /video/

© AP Photo / Christophe EnaNovak Đoković proslavlja pobedu nad Rafaelom Nadalom u polufinalu Rolan Garosa
Novak Đoković proslavlja pobedu nad Rafaelom Nadalom u polufinalu Rolan Garosa - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2021
Pratite nas
Novak Đoković i Vasek Pospišil, bivši saradnici u Savetu igrača, a sada osnivači Asocijacije profesionalnih tenisera, napravili su veliki korak na učvršćivanju snage svoje organizacije, sa ciljem stvaranja boljitka za svetski tenis.
Novak Đoković u Visokom u Bosni - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2021
Beker: Đoković crpi energiju iz „svetog brda“
Svetski tenis jeste u problemu i to je evidentno iz godine u godinu, krovna organizacija ATP ne izgleda sposobno da se suoči sa svim izazovima, a u svemu trpe igrači.
To je jasno ako se u obzir uzmu brojni otkazi važnih igrača i to na najvećim turnirima, povrede, odsustvovanja, ali i mentalne poteškoće, o čemu teniserke i teniseri sve češće govore.
Poslednji u nizu problema je nastao u određivanju datuma za odigravanje dva evropska Grend slem turnira.
Naime, organizatori Rolan Garosa su odložili turnir za nedelju dana i time smanjili vremensku razliku između tog takmičenja i Vimbldona.
Novak Đoković se u svemu odlično snašao, nedelju viška je iskoristio za odigravanje turnira u Beogradu, ali nisu svi tako dobro prošli, na šta je srpski teniser i ukazao, nakon što je osvojio Rolan Garos.
„Imamo samo dve nedelje pauze između finala Rolan Garosa i prvog kola Vimbldona. To nije idealno, promenićemo dve potpuno različite podloge u veoma kratkom roku i moraćemo da izvršimo tranziciju na najbrži mogući način“, naveo je Đoković.
Igrači u svemu nisu konsultovani i to je ono za šta se zalaže Asocijacija profesionalnih tenisera.
„Želimo da pomognemo svim igračima, ne samo onima koji su među 100 najboljih, kako bismo pristojno živeli i kako bi njihova prava bila zaštićena na terenu i van njega. Od vrha do dna, moramo da imamo zajednički glas, koji će pomoći igračima i danas i u budućnosti“, rekao je Đoković, pošto je saopšteno da je PTPA dobila pojačanja u vidu izvršnog direktora Adama Lerija i Keri Sesil, portparolke, dok će deo tima biti Bil Ejkman, Majkl Hiršfeld, Rebeka Mekdonald, Katarina Pijetlović i Anton Rabi.
Do boljih vremena za tenisere, Novak se priprema za Vimbldon – i nije oklevao da najavi da želi titulu, svoju 20. na Grend slem turnirima, čime bi se izjednačio sa rekorderima Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.
► Novak Đoković ide na Olimpijske igre!
► Đoković pojačao tim i zagrmeo: „Od vrha do dna moramo da imamo zajednički glas“
► Novak i Hrvat pravili šou na Majorki – publika u transu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala