MIA „Rusija sevodnja“ danas slavi 80 godina od osnivanja

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada međunarodne novinske agencije "Rusija sevodnja" u Moskvi
Zgrada međunarodne novinske agencije Rusija sevodnja u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2021
Pratite nas
Međunarodna novinska agencija „Rusija sevodnja“, u okviru koje posluje i televizija RT i Sputnjik, danas slavi 80. godišnjicu od osnivanja. Jubilej su čestitali Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, ambasador Rusije pri UN Vasilij Nebenzja i lider partije „Pravedna Rusija" Sergej Mironov.
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je čestitao MIA „Rusija sevodnja“ jubilej osnivanja i naveo da se agencija danas dinamično razvija i pruža nove medijske formate.
„Sovjetski informacioni biro, prethodnik MIA ‘Rusija sevodnja’ , je rešavao najteže zadatke, prenosio je sa fronta poslednje vesti koje su sa nestrpljenjem i nadom čekali milioni ljudi u periodu Drugog svetskog rata. On je imao značajnu ulogu u pobedi nad fašizmom. Dok je fraza spikera Jurija Levitana ‘Govorit Moskva’ postala popularna u narodu“, podvukao je Medvedev.
Ambasador Rusije pri UN Vasilij Nebenzja je čestitao agenciji praznik i naveo visoku profesionalnost zaposlenih.
„Srdačno čestitam praznik zaposlenima u ‘Rusija sevodnja’ i generalnom direktoru Dmitriju Kiseljovu. Već 80 godina sto merilo za objektivno i visoko profesionalno novinarstvo u našoj zemlji. Pritom, informativni resursi vaše medijske grupe su popularni i van granica Rusije, u svim krajevima zemaljske kugle“, rekao je on.
On je naveo da je agencija u poslednjih desetak godina uspela još više da ojača međunarodni autoritet, proširi sferu delatnosti i medijski prostor.
„Danas je MIA ‘Rusija sevodnja’ čitavo sazvežđe uspešnih i traženih medija, koji rade na raznim stranama sveta. Želim vam, dragi prijatelji, dalji procvat i razvoj. Nastavite da smelo idete u korak sa vremenom, šireći najbolje tradicije ruskog novinarstva – objektivnost, operativnost i uravnoteže procene", zaključio je on.
Lider partije „Pravedna Rusija“ Sergej Mironov je povodom jubileja MIA „Rusija sevodnja“ rekao da je agencija uvek bila odgovorna, operativna i tačno prenosila informacije.
„Sovjetski informacioni biro“ je osnovan 24. juna 1941. godine sa ciljem da razjasni dešavanja u SSSR-u i drugim zemljama antifašističke orijentacije. Sa ovim biroom je počela istorija međunarodnih novinskih agencija, kao što su Novinska agencija „Novosti“, RIA Novosti i MIA „Rusija sevodnja“.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala