Krivokapić: Ono što se dešava vraća nas u devedesete

© Foto : Youtube/Televizija Nikšić/PrintscreenZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2021
Pratite nas
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić povodom reakcija iz Srbije na usvajanje Rezolucije o Srebrenici u crnogorskom Parlementu kaže da je u pitanju "neprimerena priča" koja nas "bez i jednog razloga i povoda vraća u devedesete godine".
Krivokapić je na pitanje Tanjuga da li planira da o mogućim posledicama Rezolucije na odnose Srbije i Crne Gore razgovara sa srpskim zvaničnicima izjavio da je "uvek spreman za razgovor" i da "nikada nikoga nije odbio".
"Zamislite da okrivite čoveka koji ni fizički nije bio u Parlamentu za usvajanje Rezolucije. Zamislite da zaboravite da je Parlament Srbije usvojio sličnu Rezoluciju 2010. godine. Zamislite da vas neko napada, a vi se ne branite i tom neodbranom želite da pokažete ono što je Marko Miljanov svojevremeno rekao: kada vas napadaju nemojte odgovarati jer ako imaju imalo obraza zastiđeće se za ono što rade", poručio je Krivokapić iz Lukemburga gde je predvodio delegaciju Crne Gore na Međuvladinoj konferenciji sa EU.
Krivokapić je, govoreći o procesu pristupanja Crne Gore EU, rekao da je od EU dobio uveravanja da proširenje neće biti u paketu, nego po zaslugama "ko prvi đevojci, njegova đevojka".
On je kazao da je od svih učesnika Međuvladine konferencije dobio jasna uveravanja da stoje Crnoj Gori kao podrška da bi mogla ispunuti privremena merila za poglavlja 23 i 24 i postati prva članica evropske porodice koja njeguje istinske vrednosti pravde, stabilnosti, mira i demokratije.
"Ne smemo izneveriti građane zbog političkih i ličnih interesa, mi moramo da služimo građanima i naš pravi put i kolisijek je da budemo sledeća članica EU", poručio je Krivokapić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala