Kremlj o primedbama SZO na račun proizvodnje ruske vakcine: Sve greške su ispravljene

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina Sputnjik Ve
Ruska vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2021
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je, komentarišući navode Svetske zdravstvene organizacije da su pregledom jedne ruske fabrike za proizvodnju vakcine „Sputnjik Ve“ utvrnjeni određeni problemi, rekao da su kriterijumi kontrole veoma rigorozni, ali da su uprkos tome sve neispravnosti ispravljene.
„Zaista su na mestu primedbe od strane inspekcije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) po pitanju neispravnosti, međutim, koliko je nama poznato, sve te primedbe su uzete u obzir i svi nedostaci su ispravljeni“, rekao je on.
Prethodno je Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da su pregledom proizvodnje ruske vakcine u Ufi utvrđeni neki problemi kod jedne proizvodne fabrike koja je odgovorna za punjenje određenog broja bočica vakcine protiv korona virusa „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).
Konkretno reč je o fabrici Farmstandard-UfaVITA, jedno od četiri pregledana mesta za proizvodnju i punjenje  vakcine, navela je SZO u svom preliminarnom izveštaju.

Neispravne vakcine ne stižu do pacijenata

Sve vakcine koje ne odgovaraju kriterijumima, u slučaju da se pojave, neće doći do krajnjeg korisnika zahvaljujući proverama, izjavio je zamenik ministra zdravstva Rusije Sergej Glagoljev.
„Bilo kakve neispravnosti po pitanju vakcina prilikom kontrole kvaliteta se uočavaju nakon čega se one uništavaju“, pojasnio je on.
Glagoljev je rekao i da sistem kontrole kvaliteta, koji je zasnovan na više nivoa, omogućava da se na tržištu očuva sigurnost da će pacijenti dobiti preparate koji su u skladu sa svim kriterijumima kvaliteta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala