Amerikanci su „izdali“ braću Pavićević

© Foto : ABA / Mornar / Media proDerek Nidam
Derek Nidam - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2021
Pratite nas
Košarkaši Mornara iz Bara su hit u ABA ligi u prethodnim sezonama, braća Pavićević, Đorđije i Mihailo su kreirali sjajnu atmosferu za košarkaše koji često pre biraju taj crnogorski grad nego druge destinacije. Ipak – finiš prethodne sezone je doneo neočekivane probleme.
Predsednik kluba Đorđije Pavićević je odlučio da otkrije sve što se dešavalo i detaljno je govorio o ponašanju američkih košarkaša.
On je naveo da je klub u finišu sezone morao da se odrekne jednog američkog košarkaša, Kenija Gebrijela, i da je verovao da će sve biti u redu.
Međutim...
„Ajzea Vajthed je pokazao košarkaški kvalitet, ali i neprofesionalan odnos prema ekipi kada je rekao da mu nije stalo do Mornara već samo do sopstvenog interesa. Zaključak je da je rastanak jedino rešenje“, rekao je Pavićević.
On je otkrio je Džejkob Pulen bio njegov ljubimac, ali i da je on pokazao drugu stranu.
„Imao je ugovor i za narednu sezonu. Ali, kad je završena ABA liga počeo je u svlačionici da širi dezinformacije da stranci Budućnosti neće igrati domaći kup i prvenstvo, što je delovalo deprimirajuće i destimulativno na saigrače. A kad je do mene doprla vest i da je počeo da bira treninge, kad hoće a kad neće da trenira, znao sam da moram da intervenišem. Pulen je suspendovan, u dogovoru s njegovim menadžerom raskinuli smo ugovor, kupili mu avionsku kartu i poslali ga kući. Ne trebaju mi igrači koji će preko volje da igraju za Mornar, ma koliko bili kvalitetni. Ispostavilo se da su svi stranci Budućnosti ostali i igrali srcem, uključujući i povređenog Rida koji je do kraja sezone bio u Podgorici i bodrio svoje saigrače. Pokazali su ko su profesionalci a ko to nisu“.
Pavićević se posebno osvrnuo na slučaj Dereka Nidama.
„Odradio je kup, ali je tražio da posle kupa odmah krene za SAD, jer se dogovorio sa suprugom da idu na neko putovanje. Dozvolio sam mu da ide, jer, ponavljam, ne trebaju mi nezadovoljni igrači, makar to bilo i nauštrb rezultata. Godinama je sa porodicom živeo u Baru, pazili smo ga kao ikonu, ne mogu da grešim dušu, pokazao je volju i profesionalizam, ali mi nije jasno kako nije mogao da smogne snage i ostane još tih desetak dana. Navodno je bio ucenjen od supruge. Ne znam“.
Imalo je, u svemu, i pozitivnih primera.
„Sa druge strane, neki igrači su pokazali da su ljudi na koje klub uvek može da računa. Tu, pre svega, mislim na Vranješa koji je tu svoju odanost, jer nije imao adekvatnu zamenu, pa je igrao sve vreme, platio težom povredom. Ali i na Gordića koji je došao na polusezoni, pa Lukovića i Bjelicu koji su ostali do kraja, Lazića, Jeremića, Vujoševića, Mugošu i naše zlatne juniore Živanovića, Marljukića, Veskovića i Cenovića“, zaključio je Pavićević.
► Srbija je žrtva kovida, ali srećom – Nedović nije
► „Iza Jokićeve odluke postoji neki problem“
► Duško Vujošević osvojio titulu u Rumuniji /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala