Šok za prve nosioce – Đoković preokretom do polufinala Majorke! /video/

© REUTERS / STEFAN WERMUTHNovak Đoković u finalu Vimbldona protiv Rodžera Federera
Novak Đoković u finalu Vimbldona protiv Rodžera Federera - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2021
Pratite nas
Srpski teniser Novak Đoković i njegov dubl partner Karlos Gomes-Erera plasirali su se u polufinale turnira u Majorke posle pobede nad prvim nosiocima, napravivši veliko iznenađenje.
Đoković i Gomes-Erera su savladali Marsela Granoljersa i Orasija Sebaljosa, jedan od najboljih dublova sveta, sa 2-1 u setovima (4:6, 7:6, 10:8).
​Najbolji teniser planete je uspeo da zajedno sa 355. singl igračem ATP rang liste dođe do polufinala, gde će igrati sa Oliverom Marahom i Aisamom Ul Hakom Kurešijem.
Granoljers i Sebaljos su odigrali kvalitetan prvi set, u kojem su napravili brejk u prvom gemu i uspeli da ga sačuvaju sve do kraja.
​Drugi set je počeo sa tri vezane brejk lopte za Španca i Argentinca, ali su sve tri spasene.
Do taj-brejka viđena je po jedna brejk lopta na obe strane, da bi Srbin i Španac uspeli da dominantnom igrom uvedu meč u treći set.
​U odlučujućem delu igre Novak i Karlos su ponovo uspeli da dođu do drame, baš kao i u prvom kolu protiv Ćaćića i Brkića.
Prvi nosioci su uspeli da od 6:8 dođu do 8:8, ali su Đoković i Gomes-Erera osvojili naredna dva poena i krenuli u veliko slavlje.
Podsetimo, Novak se u Majorki priprema samo u dublu, pre nego što se zaputi u London gde će učestvovati na Vimbldonu sledeće nedelje.
​► Novak i Hrvat pravili šou na Majorki – publika u transu /video/
Đoković pojačao tim i zagrmeo: „Od vrha do dna moramo da imamo zajednički glas“
Viktor Troicki završio karijeru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala