„Čime ti nas prskaš?“: Novi napad na radnike koji zaprašuju komarce /video/

© AFP 2023 / DIPTENDU DUTTAZaprašivanje komaraca
Zaprašivanje komaraca - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2021
Pratite nas
Napadi na radnike "Gradske čistoće" koji zaprašuju komarce traju već dve nedelje. Gotovo svaki put kada izađu na teren, radnike ovog preduzeća napadaju, ulaze im u automobile, traže ima radne naloge, gađaju ih kamenjem, tuku, prete bacaju im se ispred vozila. Poslednji napad dogodio se u utorak kod stadiona u Vinči.
Nekoliko ljudi napalo je sinoć u Vinči ekipu "Gradske čistoće" koja prska komarce - ušli su im u vozila, tražili im radne naloge, pokušali da ih spreče, čak i pretili.
"Sprečiću te milom ili silom... Ja sam uzeo sam pištolj, pucao sam iz svog dvorišta... Čime ti nas prskaš? Ja hoću komarce... Živ izaći nećeš..." čuje se u snimku. 
Najezda komaraca u Hrvatskoj - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2021
Najezda komaraca posle zaprašivanja iz aviona: Nesvakidašnji snimak iz Hrvatske /video/
Bezuspešno su radnici pokušavali da im objasne da su preparati sigurni, odobreni od relevantnih zdravstvenih ustanova i da oni samo rade svoj posao.
Inače, sinoć su se na terenu nalazile 33 ekipe i to 9 topova sa toplim zamagljivačima, 16 geba sa tamnim zamagljivačima, 2 ekipe na poslovima uništavanja larvi i 6 ekipa koje rade sa čamaca.
"Ludaci koji su napali ekipu koja prska komarce pokušali su da unište vozilo i tvrdili su da ih iz vozila prskaju koronom. Na snimku svi mogu da vide lice jednog od huligana. Protiv ovih napadača sutra će biti podnete krivične prijave", naveo je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svom Fejsbuk nalogu.
Pre nekoliko dana sličan napad se dogodio u sred dana u Sremčici, kao i u centru grada i na brojnim drugim lokacijama.
Napadi na radnike "Gradske čistoće" bili su uglavnom verbalne prirode, ali ono što zabrinjava jeste razlog zbog kojeg se dešavaju - pojedini građani misle da ih radnici zaprašuju virusom kovid 19. 
Komarac - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Kako najsmrtonosnija životinja na svetu bira žrtvu
To je ranije za RTS potvrdila Dubravka Planinc iz ovog preduzeća.
"Prema izjavama naših terenaca, došlo je do verbalnog napada sugrađana. Prema njihovim izjavama, sugrađani misle da ih tretiramo virusom kovid. Degutantno je pričati o tome. Sa stručne strane bih pomenula samo da komarci prenose dosta bolesti, virusa, protozoa, nematoda. Jedan od virusa koji je dosta zastupljen na našoj teritoriji, u Republici Srbiji, jeste virus "zapadnog Nila". Na obostranu korist je da se vrši zaprašivanje", objasnila je.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala