Belorusija: Naša zemlja postala mesto gde se odvija bitka za rusko bogatstvo

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin
Ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2021
Pratite nas
U toku je nova preraspodela sveta, a Belorusija je postala bojno polje gde se odvija bitka za rusko bogatstvo, izjavio je ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin nastupajući na Moskovskoj konferenciji o bezbednosti.
„Maske su pale, jasno vidimo da je u toku nova preraspodela sveta. Jasno nam je da je Belorusija, kao i bilo koja druga zemlja, samo pijun u velikoj igri za novi restart – mesto gde se odvija bitka za rusko bogatstvo“, rekao je on.
Hrenjin je naglasio da Belorusiju neće ostaviti na miru sve dok bude trajala ta borba za kontrolu planete.
„Naše mišljenje je da se u svetu odigrava proksi-rat za budući model svetskog poretka između transnacionalnih i nacionalnih elita. Svi ti koji povlače konce na sve načine pokušavaju da ostanu u senci, međutim, sve ih je lakše uočiti“, konstatovao je.
„Sa velikom verovatnošću možemo da predvidimo da će postpandemijski period biti obeležen još jačom borbom“, dodao je Hrenjin.
Ukazao je i na to da je pandemija virusa korona uticala tako da se po čitavoj planeti stvorio haos – uvedeni su lokdauni i time je naneta ogromna šteta nacionalnim ekonomijama.
„Građani su prestali da veruju vlastima, žive u strahu sa sopstvenu budućnost. Pogledajte šta se dešava – narod izlazi na ulice širom sveta. Antivladini protesti su zabeleženi na svim kontinentima, a talas obojenih revolucija zahvatio je čitav postsovjetski prostor“, naglasio je.
Hrenjin je takođe upozorio i na to da je arhitektura međunarodnih sporazuma po pitanju osiguranja globalne bezbednosti i kontrole naoružanja srušena, a kao primere nazvao Sporazum o otvorenom nebu i Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala