Bura u Španiji zbog jednog čoveka: „Očevi i sinovi spavaju kada ga gledaju“ /video/

© AP Photo / Thanassis StavrakisNapadač Španije Alvaro Morata u duelu sa igračima Poljske na Evropskom prvenstvu
Napadač Španije Alvaro Morata u duelu sa igračima Poljske na Evropskom prvenstvu - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2021
Pratite nas
U Španiji se digla bura oko loših igara fudbalske reprezentacije na Evropskom prvenstvu, a na meti kritičara je, pre svega, napadač Alvaro Morata, koji će morati da se pokaže u meču odluke.
Morata je tokom karijere imao nekoliko perioda loše forme, a baš jedan takav ga je uhvatio tokom EP.
Kritičari u Španiji su se obrušili na dvadesetosmogodišnjeg napadača Juventusa, gde je na pozajmici iz Atletiko Madrida, koji je promašio nekoliko velikih prilika u dosadašnjem toku prvenstva – iako je postigao jedini gol.
„Morata ne sme da odigra više nijedan minut za reprezentaciju. On nije igrač koji inspiriše. Očevi i sinovi spavaju dok ga gledaju“, naveo je novinar Đozep Pedrerol.
Crvena furija je u prva dva kola postigla jedan gol, koji je bio delo Morate protiv Poljske, te su zabeležena dva remija, prvi protiv Švedske.
Zbog toga joj je ugrožen plasman u nokaut fazu, pa će im u poslednjem kolu protiv Slovačke biti potrebna pobeda, a Morata je jasan u tome da i dalje veruje u sebe.
„Ne mogu svi da me vole. Kada čujete kritike morate da ih poštujete, ali da ne obraćate previše pažnje na njih i da nastavite da radite“, rekao je Morata.
Žestoke kritike nisu poremetile koncepciju selektora Luisa Enrikea, koji je dao šansu svom napadaču i protiv Poljske, nakon očajnog izdanja protiv Švedske.
Morata mu je uzvratio pogotkom, ali kritičari u Španiji i dalje ističu da napada mora da češće koristi šanse.
„Postoji samo jedan igrač i istoriji Furije koji je dao više golova nego Morata za isto vreme, a to je David Vilja, koji je najbolji strelac ikada. Čak je i Raul, velika legenda, dao manje golova nego Morata na istom broju utakmica“, rekao je Enrike.
Morata je za Španiju debitovao 2014. godine i pred EURO je na prvih 40 utakmica postigao 19 golova.
„Što se tiče ostalih reprezentacija, samo jedan igrač je dao više golova od Morate na 40 utakmica, a to je Hari Kejn. Mbape, Verner, Bejl, Levandovski... Svi oni su dali manje golova nego Morata tokom prvih 40 utakmica“, dodao je iskusni selektor.
Odlučujuće utakmice Grupe E između Španije i Slovačke, odnosno Poljske i Švedske, na programu su 23. juna od 18 časova.
„Ovo nije Hrvatska kakvu sam zamišljao i hteo“
Boban o Maksimiru: To nije bilo protiv Srba, bio sam glup da bih video da će se rat dogoditi /video/
„Kralj“ se otvorio – svakome po 400.000 evra za titulu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala