Zaharova: Aktivno radimo na realizaciji dogovora Putina i Bajdena

© POOL / Uđi u bazu fotografijaSusret Vladimira Putina i Džozefa Bajdena u Ženevi
Susret Vladimira Putina i Džozefa Bajdena u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2021
Pratite nas
Aktivno se radi na realizaciji dogovora predsednika Rusije Vladimira Putina i američkog lidera Džozefa Bajdena na nedavnom samitu u Ženevi, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Ambasador Rusije u Americi Anatolij Antonov je stigao u Vašington i počeo je da ispunjava svoje dužnosti ambasadora Ruske Federacije. I sve, što je predsednik označio kao zadatke i smernice za rad, već je počelo aktivno da se proučava i da se na tome radi“, rekla je Zaharova na Jutjub kanalu „Solovjov lajv“.
Podsetimo, Antonov, koji je u martu vraćen u Moskvu na konsultacije zbog pogoršanja odnosa između dve države, vratio se 21. juna u Vašington, što predstavlja potvrdu da je sastanak Putina i Bajdena bio produktivan budući da je povratak ambasadora bila jedna od stavki.
Prvi susret lidera Amerike i Rusije, Džozefa Bajdena i Vladimira Putina, odigrao se 16. juna u Ženevi. Razgovori su trajali četiri i po sata, a posle samita ruski lider je rekao da se sa američkim kolegom dogovorio da počnu konsultacije o strateškoj stabilnosti na međuresornom nivou.
Dodao je i da obe strane shvataju da imaju odgovornost za stratešku stabilnost u svetu.
Usvojena je i zajednička izjava u kojoj je istaknuto da su i Moskva i Vašington privrženi stavu da u nuklearnom ratu ne bi bilo pobednika i da stoga on nikada ne treba da bude pokrenut.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala