Stefanović u Moskvi: Srbija nikada ne sme da zaboravi svoje čvrsto prijateljstvo sa Rusijom /foto/

© Foto : Ministarstvo odbrane Srbije/JOVO MAMULAMinistar odbrane Nebojša Stefanović položio cveće na spomenik „Majke pobednika“.
Ministar odbrane Nebojša Stefanović položio cveće na spomenik „Majke pobednika“. - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2021
Pratite nas
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je, prvog dana posete Ruskoj Federaciji, da Srbija nikada ne sme da zaboravi čvrsto prijateljstvo koje ima sa Rusijom, niti sme da zaboravi svoje heroje koji su se u Drugom svetskom ratu borili i dali živote da bi mi danas živeli slobodno.
Stefanović je prisustvovao obeležavanju Dana sećanja i tuge, povodom 80. godišnjice napada nacističke Nemačke na Sovjetski Savez u Drugom svetskom ratu.
© Foto : Ministarstvo odbrane Srbije/JOVO MAMULAMinistar odbrane Nebojša Stefanović položio cveće na spomenik „Majke pobednika“.
Ministar odbrane Nebojša Stefanović položio cveće na spomenik „Majke pobednika“. - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Ministar odbrane Nebojša Stefanović položio cveće na spomenik „Majke pobednika“.
U parku „Patriot“, nadomak Moskve, prisustvovao je Svečanoj akademiji, nakon čega je položio cveće na spomenik „Majke pobednika“.
Ministar odbrane Srbije posetio je i Muzejski kompleks „Put sećanja“ i Glavni hram Oružanih snaga Ruske Federacije.
© Foto : Ministarstvo odbrane Srbije/JOVO MAMULAMinistar odbrane Nebojša Stefanović posetio Glavni hram Oružanih snaga Ruske Federacije.
Ministar odbrane Nebojša Stefanović posetio Glavni hram Oružanih snaga Ruske Federacije. - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Ministar odbrane Nebojša Stefanović posetio Glavni hram Oružanih snaga Ruske Federacije.
„Danas smo imali priliku da, baš na dan kada je 1941. godine fašistička Nemačka započela svoj napad operacijom ‘Barbarosa’ na Sovjetski Savez, posetimo i spomen-kompleks koji govori o svim danima rata za oslobođenje, ne samo Sovjetskog Saveza, i da posetimo glavni Hram Oružanih snaga“, rekao je Stefanović.
© Foto : Ministarstvo odbrane Srbije/JOVO MAMULAMinistar odbrane Nebojša Stefanović posetio Muzejski kompleks „Put sećanja“.
Ministar odbrane Nebojša Stefanović posetio Muzejski kompleks „Put sećanja“. - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Ministar odbrane Nebojša Stefanović posetio Muzejski kompleks „Put sećanja“.
Kako je naveo, u postavci muzejskog kompleksa može se videti i deo posvećen oslobođenju Beograda i tadašnje Jugoslavije.
„U sam Hram utkan je i grumen srpske zemlje sa Groblja oslobodiocima Beograda, koji simbolizuje našu povezanost, ali i koliko je dragocena sloboda koju smo izvojevali“, istakao je Stefanović.
Ministar odbrane Srbije u poseti Ruskoj Federaciji boravi na poziv ministra odbrane generala armije Sergeja Šojgua, gde će učestvovati na 9. Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala