Skandal na Evropskom prvenstvu: „Molim vas, ovo je neshvatljivo“

© AP Photo / Frank AugsteinBen Čilvel (levo) i Mejson Maunt, reprezentativci Engleske i fudbaleri Čelsija
Ben Čilvel (levo) i Mejson Maunt, reprezentativci Engleske i fudbaleri Čelsija - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2021
Pratite nas
Dva fudbalera reprezentacije Engleske poslata su u izolaciju nakon što je jedan fudbaler Škotske dobio pozitivan test na kovid. Istovremeno, nijedan od njegovih saigrača neće snositi posledice.
Evropsko prvenstvo u fudbalu zadesio je prvi veći skandal nakon što je vezista Škotske Bili Gilmor saznao da je pozitivan na koronu.
On je poslat u izolaciju, ali niko više iz cele reprezentacije Škotske nije, što se ne može reći za dva fudbalera Engleske.
Mejson Maunt i Ben Čilvel, Gilmorovi saigrači iz Čelsija, moraće da odu u izolaciju barem do 28. juna – iako su dobili negativne testove na koronu.
UEFA se odlučila na takav potez zato što su Maunt i Čilvel viđeni kako se srdačno pozdravljaju sa Gilmorom posle remija dve reprezentacije u drugom kolu grupne faze.
​Upravo je zbog toga ostalo potpuno nejasno kako su njih dvojica primorani da odu u izolaciju, a niko od Gilmorovih saigrača nije, iako su svi pomenuti imali negativan test.
Darko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2021
Kovačević za Sputnjik: Teško Hrvatima protiv Škota, jedino da im proradi inat...
„Molim vas, može li neko da mi objasni kako Čilvel i Maunt – koji su dobili negativne testove – moraju u izolaciju zbog kontakta sa Gilmorom, a niko iz cele reprezentacije Škotske ne mora, iako su oni (sa Gilmorom) delili svlačionicu, hotel, avion, kafeteriju... Kako je njima dozvoljeno da igraju bez ikakvih problema, jer su dobili negativan test? Kakva je razlika ako svi imaju negativne testove? Ovo je potpuno neshvatljivo“, rekao je Petr Čeh, legendarni golman Čelsija, trenutno tehnički savetnik u tom klubu.
Izostanak Maunta i Čilvela otežaće posao selektora Gareta Sautgejta u poslednjem kolu Grupe D, u kojem Englezi mogu da ostanu bez prve pozicije i sebi značajno otežaju put u nokaut fazi.
Oni u utorak od 21.00 igraju sa Češkom, dok se istovremeno kompletni Škoti sastaju sa Hrvatskom.
​► Bilo ga je sramota, a onda je lupio „šamar“ Ronaldu /foto, video/
Rat duginim bojama pred utakmicu: Nemci spremili provokaciju za Mađare, ali je UEFA reagovala
Stepijeva kontra: Razbijen mit o vanzemaljcima i moj zaboravljeni učenik
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala