Putin položio cveće na Spomenik Neznanom junaku: Takav genocid istorija nije poznavala /video/

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin polaže cveće na Grob neznanom junaku
Ruski predsednik Vladimir Putin polaže cveće na Grob neznanom junaku - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2021
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin položio je cveće na Spomenik neznanom junaku povodom obeležavanja Dana sećanja i tuge i tom prilikom izjavio da takav genocid istorija do tog trenutka nije poznavala, ali da je Rusija uspela da ostvari veliku pobedu.
Kako je rekao, 22. jun je Dan sećanja i tuge koji i dalje ostavlja žal u srcima svih generacija.
„Siguran sam da ćemo očuvati sećanje o celoj istini rata. Radimo sve što je u našoj moći da naša otadžbina uvek bude velika i jaka država, da uvek ostanemo zahvalni svim tim besmrtnim pobednicima, onima koji su nama poklonili život i mir“, rekao je ruski predsednik.
Putin je nakon govora objavio minut ćutanja u znak sećanja na sve poginule heroje tokom Drugog svetskog rata.
Rusija 22. juna obeležava Dan sećanja i tuge, 80. godišnjicu napada nacističke Nemačke na  Sovjetski Savez. Dan kad je nacistička Nemačka napala Sovjetski Savez za Nemce je razlog za sramotu, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel u video-obraćanju.
Takođe, objavljeno je da ni Bundestag ni vlada Nemačke ne planiraju zvaničnu proslavu posvećenu 80. godišnjici početka Velikog otadžbinskog rata protiv nacističke Nemačke i njenih saveznika. 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala