Poslanik ruske Dume: Putinov članak je ruka pružena Evropi

© Sputnik / Sergeй Kuznecov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Ruske Federacije
Zgrada Državne dume Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2021
Pratite nas
Autorski članak predsednika Rusije Vladimira Putina pod nazivom „Budimo otvoreni uprkos istoriji“, posvećen 80. godišnjici napada nacista na SSSR u listu „Cajt“, predstavlja pruženu ruku Evropi, koja sa Rusijom ima zajedničke bezbednosne okvire, izjavio je predsednik Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Leonid Slucki.
„Putinov članak je, u stvari, pružena ruka Evropi. Saradnja nam je suđena. Upravo evropske države najviše pate zbog američkih sankcija. Mi imamo zajednički kontinent i zajedničke bezbednosne okvire. Brisel bi trebalo da od ovoga pođe prilikom određivanja politike usmerene ka Rusiji“, izjavio je Slucki.
Pored toga, on je saopštio da u članku „ponovo, ali između redova, postoji poziv Evropi da zauzme nezavisni kurs i da se oslobodi od diktature Vašingtona".
„Nadam se da će ovaj poziv čuti na prostoru Evrope“, naveo je Slucki.
Ruski predsednik je u članku napisao da je procvat i bezbednost Evrope moguća samo zajedničkim snagama svih država, uključujući i Rusiju, a da je Rusija otvorena za kreativnu saradnju i da se zalaže za obnavljanje partnerstava sa Evropskom unijom.
Putin je naglasio da Rusija teži saradnji sa Evropom logikom izgradnje ujedinjene Evrope, ali je prevladao pristup NATO proširenja. Prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova članak ruskog predsednika je objavljen u nemačkom listu jer je upućen Evropljanima.
Podsetimo se, predsednik Rusije Vladimir Putin je danas objavio autorski članak posvećen 80. godišnjici napada nacista na SSSR u nemačkom listu „Cajt“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala