Nadala je samo jedna stvar mogla da razvedri posle Rolan Garosa – Novakov neuspeh

© AFP 2023 / RICHARD HEATHCOTEToni Nadal
Toni Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2021
Pratite nas
Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, povodom svrgavanja Španca sa trona Rolan Garosa od strane Novaka Đokovića, imao je zanimljiv komentar.
Najbolji teniser sveta našao se u teškom delu žreba na startu Otvorenog prvenstva Francuske, te se od početka znalo da se sa velikim rivalom sa Majorke neće sastati u finalu, već je njihov duel projektovan za polufinale.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Đoković izbrojao do 326, Rus mu je za petama, a Nadal jako daleko
Proročanstvo se s razlogom obistinilo, dvojica tenisera koji će se uz Rodžera Federera boriti za titulu najboljeg svih vremena (GOAT), pokazala su sjajne partije tokom Otvorenog prvenstva Francuske, te su u polufinalu još jednom potvrdili zašto još uvek nije došlo vreme za „narednu generaciju“.
Četiri sata i 13 minuta vrhunskog tenisa pružili su Đoković i Nadal na stadionu Filip Šatrije. Nadal je poveo sa 1-0 u setovima, a Novak je učinio nemoguće – okrenuo je Španca na njegovj omiljenoj podlozi, na njegovom omiljenom turniru, i zasluženo zakazao finalni meč sa Stefanosom Cicipasom.
Koliko je bio dobar tenis u Parizu u petak možda najbolje oslikava činjenica da pariske vlasti nisu „smele“ da sprovedu u delo policijski čas koji je u ovom gradu na snazi od 23 časa, već su publiku „ostavili“ do kraja.
Da ne ulazimo u detalje epskog meča koji su pružili dvojica najkonstantnijih tenisera iz popularne „velike trojke“, navedimo samo da je sam Nadal priznao Novakovu superiornost čestitavši mu prolazak u finale.
„Godine prolaze i znam da su mi šanse manje svaki put. Ovo je veoma bitan turnir za mene, ali moram da budem svestan da ne mogu uvek da pobedim. Vratiću se sledeće godine sa istim stavom i naporno ću raditi. Igrao sam protiv jednog od najboljih svih vremena“, rekao je Nadal.
Neizbežno je i Rafin stric imao svoj komentar na „kiks“ koji je „kralj šljake“ imao u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske.
 „Jedina stvar koja bi mogla da ublaži razočaranje zbog Rafaelovog ispadanja u polufinalu bila bi Đokovićev poraz od Cicipasa“, rekao je Toni Nadal.
Novak je dva dana kasnije ponovio čudesnu partiju protiv Stefanosa Cicipasa u finalu Rolan Garosa, kada je gubio sa 2-0 u setovima, nakon čega je osvojio svoju 19. Gren slem titulu u karijeri, zbog čega ipak nije došlo do „ublažavanja razočarenja“ zbog Nadalovog trećeg poraza u Parizu u karijeri.
Nadal je „aut“
U inat svima!
„Novače, da li si u pauzi sreo Svetog Savu?“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala