Kovačević za Sputnjik: Teško Hrvatima protiv Škota, jedino da im proradi inat...

© Foto : Fudbalski savez SrbijeDarko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS
Darko Kovačević u ulozi sportskog direktora FSS - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2021
Pratite nas
Legendarni reprezentativac Jugoslavije Darko Kovačević pričao je za Sputnjik sport o dešavanjima na Evropskom prvenstvu gde se opasno zakuvalo jer grupna faza ulazi u foto-finiš.
Kovačević – nekadašnja devetka Crvene zvezde, Juventusa, Olipijakosa, Real Sosijedada – prati iz Atine dešavanja na završnoj Kontinentalnoj smotri i najveće šanse za osvajanje trofeja daje Francuzima, hvali Italijane, dok je naše komšije Hrvate smestio u reprezentacije koje su razočarale prikazanim.
I zaista, „vatreni“ kao vicešampioni sveta iz Rusije, večeras od 21 čas igraju utakmicu koja je za njih biti il' ne biti.
Posle poraza od Engleza (1:0) i remija sa Česima (1:1) u slučaju da ne osvoje tri boda protiv Škota pakuju kofere i vraćaju se „doma“.
Kovačević nema dilemu da Modrić, Rebić, i ostali Dalićevi izabranici imaju kvalitet, ali...
„Nešto opasno ne štima. Škripi im u napadu, nemaju ni taj završni pas. Ne mogu samo na Modrića da se oslanjaju, da Luka gura celu ekipu. Rebić nije klasična devetka, kao ni Kramarić, nedostaje im igrač kakav je Mandžukić. Da zadrži loptu u 16 metara, da raširi, da odloži... Biće im jako teško protiv Škota koji se ne predaju 90 minuta, već izgaraju na terenu. Da se razumemo, Hrvati su tehnički jača ekipa, ali Škoti sve nadoknađuju borbenošću, trčanjem. Svašta može da se desi“, poručuje Darko.
Kovačević, koji je bio akter poslednjeg Evropskog prvenstva na kojem je učestvovala Jugoslavija davne i predavne 2000. godine u Belgiji i Holandiji, smatra da ima jedna stvar koja bi mogla da trasira Hrvatima put u nokaut fazu EP.
„Inat! Ukoliko im proradi inat, pobediće i izaći iz grupe. Ponavljam, ukoliko se desi da ih Škoti nadtrče onda im se loše piše. Ponaljam, biće jako, jako teško sigurno da Hrvati imaju kvalitet“, ističe naš sagovornik.
I dok su ga Hrvati razočarali svim onim što (ne)rade na terenu, Francuzi su za njega favoriti broj jedan, uprkos kiksu protiv Mađara (1:1) u „grupi smrti“.
Dragoslav Stepanović - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Stepijeva kontra: Razbijen mit o vanzemaljcima i moj zaboravljeni učenik
„Utakmica Francuske i Nemačke je ocenjena kao finale pre finala. I tu se videla moć i sav raskoš koji poseduju Francuzi. Oni su za mene favoriti za osvajanje Evropskog prvenstva. Bez obzira na to što nisu pobedili Mađare. Imaju kvalitet, strašne igrače, još su na ovom takmičenju jači za Benzemu. Imaju tri paklena špica  Benzema, Mbape i Grizman, a Dešan ih dugo vodi što je izuzetno bitno“, poručuje bivši špic Juventusa.
Čovek koji je zadužen za sportska pitanja u taboru suverenog vladara Grčke – Olimpijakosa, smatra da Nemci igraju u sistemu toplo-hladno zbog promene generacija, a reči pohvale izneo je na račun Kristijana Ronalda.
„Maravilja, impresionante što bi Španci rekli za sve ono što radi Ronaldo u 37. godini. Neverovatan je zaista. Nema ga 80 minuta, a onda iz dva šuta postigne dva gola. Jedan je kristijano Ronaldo. On i Mesi su pomerili granice. Toliko visoko podigli lestvicu po broju golova, 40-50 koje konstantno iz sezone u sezonu postižu. Što se tiče Nemaca, očigledna je sta smena generacije i još odlazi Lev. Videćemo koliko mogu posle tog lošeg otvaranja i poraza od Francuza, usledila je odlična partija i pobeda nad Portugalijom. Nikada ne otpisujte Nemce to je svima jasno, i kada ne igraju uvek mogu visoko da doguraju“, jasan je Kovačević.
Osim Hrvata ni Španci nisu oduševili Darka koji je u sezoni 2002-2003. sa Real Sosijedadom u poslednjem kolu ostao bez titule, koja je na kraju završila u Realovoj vitrini.
„Igraju dalje onu njihovu tiki-taku, drže loptu ali nisu opasni po gol protivnika. Jeste da igraju dobar fudbal, daleko od toga, ali Francuzi za mene ostaju glavni favoriti. Belgijanci me nisu ubedili uprkos tome što imaju sve tri pobede, kao ni Holanđani“, poručio je Darko Kovačević.  
► Kovačević za Sputnjik o novom srpskom čudu: On i Riberi kao nekada Nihat i ja
Perina rabona: Od kokoške do Ronalda
Perina rabona – Zanemeli su svi, ali doktor zna bolje: „Nije kraj“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala