„Ispravan put“: Nemci oduševljeni Putinovim člankom za nemački list „Cajt“

© POOL / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin u Ženevi
Vladimir Putin u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2021
Pratite nas
Čitaoci nemačkog lista „Cajt“ su komentarisali autorski članak Vladimira Putina, posvećen 80. godišnjici početka Drugog svetskog rata. Mnogi se slažu sa mišljenjem ruskog predsednika i izrazili su nadu da će se odnosi Moskve i Brisela poboljšati.
„Veoma je interesantan članak, nažalost, smatram da je kratak. Sjajno je čitati takvog autora“, napisao je čitalac Žober.
„Smatram da je dobro što Vladimir Putin piše i izražava svoje mišljenje. U znak sećanja na našu krvavu istoriju mi smo dužni da zajedno sa Rusijom radimo na tome kako bismo razvijali međusobnu solidarnost. Potrebno je da odbacimo nezadovoljstvo i mržnju i da budemo prožeti duhom smirenja – to je ispravan put“, iskazao je svoje mišljenje korisnik sa nadimkom „Alternativa alternative“.
„Potrebno je da Zapad poveruje Putinu! Greške koje su obe strane počinile se mogu ispraviti i mi nećemo započeti novu trku u naoružanju, već poštenu konkurenciju u duhu partnerstva“, uveren je Matias Vilke.
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2021
Kremlj objasnio zašto je Putin objavio članak u nemačkom listu „Cajt“
„Hvala Vam, gospodine Putin, za ovaj članak. Moji baba i deda su preživeli taj rat i ja odavno želim da se Evropa i Rusija zbliže. Čitajući Vaš članak mislim da će se to i ostvariti“, naveo je Ner Nadel.
„Ovo je veoma važan impuls lista ‘Cajt’! Smatram da je Vladimir Putin iskazao svoje divne misli o tome kako se mogu uspostaviti politička saradnja u budućnosti. Bio bih srećan kada bi neki nemački političari preuzeli ovaj impuls i aktivno ga razvijali. Podržavamo poštovanje i ravnopravnost i nadamo se da će biti više razgovora, a manje konfrontacija“, sumirali su čitaoci.
Putinov autorski članak pod nazivom „Budimo otvoreni uprkos istoriji“, posvećen 80. godišnjici napada nacista na SSSR, objavljen je danas u nemačkom listu „Cajt“.
Ruski predsednik se u članku osvrnuo na odnose SSSR-a i Evrope u prošlosti i naveo da je Moskva težila da ih razvija, ali je na Zapadu preovladao drugi pristup. On je podvukao da je Rusija otvorena za iskrenu i konstruktivnu saradnju, a to potvrđuje i ideja o stvaranju zajedničkog prostora za saradnju i bezbednost od Atlantika do Tihog okeana.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala