Hrvatski advokat: Kazna od 10.000 evra i ustaše nestaju

Pratite nas
Hrvatski advokat Anto Nobilo izjavio je danas da nije video predložene izmene Krivičnog zakona o zabrani ustaških simbola, ali je, ističe, jasno da u Hrvatskoj treba zabraniti sve simbole povezane sa NDH. Dodao je da su „ustaše nestale“ od kada Austrija primenjuje prekršajnu kaznu od 10.000 evra.
„Austrijanci su napravili prekršajnu kaznu od 10.000 evra i nestale su ustaše. U prvom naletu je bilo prekršaja, ali nakon toga više ne. Što se tiče Austrijanaca, Blajburg je rešena stvar“, naveo je Nobilo za hrvatske medije, prenosi Tanjug.
Ljudi su, ističe, umorni od svega toga, a država je ta koja treba da podvuče crtu. HOS, koji u svom amblemu ima ustaški poklič „za dom spremni“ je, smatra Nobilo, mistifikacija problema, a ne problem.
Prema njegovim rečima, Komisija koju je oformio Andrej Plenković stvorila je problem i na mala vrata otvorila mogućnost da se koristi poklič „za dom spremni“.
„Premijer je formirao Komisiju i to što su oni napravili po meni je skandal. Nisu istorijski istraživali šta je bio HOS. Da jesu, shvatili bi, kao što je i Franjo Tuđman shvatio, da je HOS bio opasnost za Hrvatsk“, naveo je, između ostalog, Nobilo.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala