Hrvati strepeli, pa razbili Škote – i ostali u životu!

© AP Photo / Robert PerryLuka Modrić proslavlja gol Hrvatske protiv Škotske
Luka Modrić proslavlja gol Hrvatske protiv Škotske - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2021
Pratite nas
Fudbaleri Hrvatske pobedili su Škotsku rezultatom 3:1 u poslednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva u fudbalu, čime su došli jako blizu plasmana u nokaut fazu.
Hrvatska i Škotska su u meč ušli sa imperativom pobede, pošto je remi obe ekipe ostavljao bez nokaut faze. Zbog pobede Engleskom nad Češkom od 1:0, Hrvatska je završila na drugom mestu jer je, uprkoj istoj gol-razlici od +1 i istom broju bodova kao i Česi i remiju u međusobnom susretu (1:1), postigla gol više tokom sva tri meča.
Heroji Hrvatske bili su Luka Modrić i Ivan Perišić, koji su doneli golove kojima su Vaterni izborili plasman u narednu fazu EP.
Vicešampion sveta, za kojeg bi ispadanje u grupi Evropskog prvenstva predstavljalo debakl, će u osmini finala igrati protvi drugoplasiranog iz Grupe E – u kojoj su Švedska, Španija, Poljska i Slovačka.
Meč ste mogli da pratite uživo uz naš prenos – OVDE.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Škoti su bolje ušli u meč, te su agresivnim fudbalom i visokim presingom u nekoliko navrata naterali Hrvate na defanzivu.
Ipak, već u 17. minutu Hrvatska je uspela da dođe do gola.
Perišić je sjajno uposlio Vlašića, koji je šutirao milimetarski precizno pored tri defanzivca i golmana Škotske.
Škoti su nastavili da igraju sjajno posle primljenog gola, ali je prilika bilo i pred njihovim golom.
Nagradu za uporne napade Škoti su dobili u 42. minutu, kada je mrežu Livakovića zatresao Mekgregor, kojem je to bio prvo gol ikada za reprezentaciju.
Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Gvardiol, ali se nije najbolje snašao, nakon čega su krenuli novi napadi njegovog tima.
Gol koji je prelomio tok utakmice pao je u 62. minutu, kada je Luka Modrić pokazao zašto je nekadašnji osvajač Zlatne lopte i pogodio za 2:1.
Od tog trenutka Škotska više nije izgledala kao ista reprezentacija, a kako je vreme odmicalo izgledali su sve lošije i lošije.
Kulminiralo je u 78. minutu, kada je viđena još jedna majstorija Ivana Perišića, koji se pobrinuo za mirnu završnicu i 3:1.
Sve ili ništa – skoro 12.000 Škota protiv „šake“ Hrvata /foto/
Skandal na Evropskom prvenstvu: „Molim vas, ovo je neshvatljivo“
Rat duginim bojama pred utakmicu: Nemci spremili provokaciju za Mađare, ali je UEFA reagovala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala