Doveo je Tadića do ludila – i uradio je više nego cela Hrvatska

© AP Photo / Koen van WeelDenzel Damfris – Holandija, EURO 2020
Denzel Damfris – Holandija, EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2021
Pratite nas
Denzel Damfris, desni krilni bek reprezentacije Holandije, igra fudbal iz snova i jedan je od igrača koji je opasno skrenuo pažnju na sebe, te je pitanje da li će PSV i posle Evropskog prvenstva uspeti da ga zadrži.
Damfris je otkrovenje ovogodišnjeg šampionata Starog kontinenta, iako nije nepoznat široj fudbalskoj javnosti jer ima 25 godina i duži period nastupa u holandskom šampionatu.
Profesionalnu karijeru krenuo je u Sparti iz Roterdama, potom je igrao za Herenven, a od 2018. brani boje PSV-a. U timu iz Ajndhovena poptuno je sazreo i pravo je čudo kako još nije prešao u neki klub iz liga petica.
Damfris igra na poziciji krilnog desnog beka, odnosno pokriva čitavu desnu stranu i ima veliku ulogu u napadu, kako PSV-a, tako i reprezentacije Holandije.
To o kakvom se fudbaleru radi možda i najbolje zna Dušan Tadić koji nastupa za Ajaks i koji vodi žestoke borbe sa Damfrisom u Erdeviziji.
Ove godine imali su i verbalan sukob nakon što je srpski fudbaler postigao gol iz penala za 1:1 u poslednjim minutima meča. Pre nego što je šutnuo jedaneasterac Damfris je pokušao da ga izbaci iz takta rekavši pogrdne reči, da nije pravi lider i da će promašiti penal.
Srpski fudbaler posle utakmice je rekao: „Hvala ti što si me opsovao“.
Damfris se pravdao da je Tadić prvi njega provocirao i da mu je samo uzvratio, a na kraju su zakopali ratne sekire.
„Poštujem Damfrisa, jedan je od najboljih bekova u ligi i u reprezentaciji Holandije. Ali, ne mogu tek tako da prećutim na neke reči. Morao sam da uzvratim. Hteo je da sa mnom da igra igru nerava, ali to ne pomaže. Imam znatno više iskustva i znam da sam bolji od njega u tim situacijama“, zaključio je Tadić.
To je bilo u martu, a nekoliko meseci kasnije Damfris briljira na Evropskom prvenstvu. Jedan je od najboljih fudbalera Holandije i jedan od najboljih na prvenstvu.
U prilog mu ide to što je dao više golova na Evropskom prvenstvu od čitave ekipe Hrvatske, što je neverovatan podatak.
Damfris možda ima buran temperament, ali za sada pokazuje klasu i uživanje ga je gledati u dresu reprezentacije Holandije. Odigrao je sve tri utakmice, postigao je dva gola, pretrčao je više od 25 kilometara i jedan je od stubova „Oranja“.
​► „Mrzim svoje prezime, ja sam Memfis“
Rat duginim bojama pred utakmicu: Nemci spremili provokaciju za Mađare, ali je UEFA reagovala
Posle slučaja „Eriksen“ još jedna opomena na EP
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala