„Zemljotres“ u srpskom fudbalu – Zvezda i Partizan se obratili zajedničkim saopštenjem!

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbaleri FK Crvena zvezda i FK Partizan
Fudbaleri FK Crvena zvezda i FK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Pratite nas
Fudbalski klub Crvena zvezda i Partizan izdali su zajedničko saopštenje nakon što su održali sastanak „sa ciljem usaglašavanja stavova oko veoma bitnih tema za razvoj fudbala u Srbiji kao i za naša dva kluba.“
Ljuti rivali odlučili su da se udruže, te, kako navode, očekuju hitnu realizaciju svih zahteva od strane Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice Superlige.
Saopštenje vam prenosimo u celosti i bez redakcijskih izmena:
„Rukovodstva naša dva najveća fudbalska kluba održali su danas sastanak sa ciljem usaglašavanja stavova oko veoma bitnih tema za razvoj fudbala u Srbiji kao i za naša dva kluba.
Sastanak je održan u duhu dobrih odnosa koje najveći klubovi naše zemlje treba međusobno da neguju. Brzo i lako smo usaglasili stavove i shodno tome zajedničke predloge pre održavanja skupštine Zajednice Superlige o kojima obaveštavamo javnost i sa kojima ćemo izaći zajednički na sutrašnju sednicu Skupštine:
© Sputnik / Radoje PantovićVečiti derbi
Večiti derbi - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Večiti derbi
1. Zahtevamo aktivnu komunikaciju FSS sa svim klubovima Superlige Srbije, a posebno sa naša dva kluba koji su nosilac i motor razvoja klupskog, a samim tim i reprezentativnog fudbala kako bi izbegli da se ponovi prošlonedeljni slučaj donošenja bitnih odluka u vezi nacionalne lige bez ikakve prethodne komunikacije sa klubovima. Takođe neophodno je da se razdvoje Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije, kao i da se sastanci Superlige održavaju najmanje jednom mesečno kako bi svi klubovi imali priliku da učestvuju u procesu odlučivanja i rade u najboljem interesu elitnog takmičenja srpskog fudbala. Svi predstavnici klubova treba da budu u Izvršnom odboru obe zajednice. Takođe predsednici naša dva najveća kluba moraju imati mesto u svim najvišim organima FSS.
2. Podržavamo izbore na svim nivoima u okviru Fudbalskog saveza Srbije.
3. Cenimo i pohvaljujemo poboljšanje ugovora za TV prava na 24 miliona evra za period od tri godine. Neophodno je definisati kriterijum za raspored TV prava po uzoru na najbolju evropsku praksu.
© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbaleri Zvezde i Partizana pred početak finala Kupa Srbije
Fudbaleri Zvezde i Partizana pred početak finala Kupa Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Fudbaleri Zvezde i Partizana pred početak finala Kupa Srbije
4. Smatramo da je neophodna Izmena aktuelnog statuta FSS, odnosno ponovno usvajanje statuta koji je bio na vaznosti do 2016. godine, a koji je usklađen sa važećim preporukama i stavovima UEFA.
5. Ukinuti namet na prihod klubova od transfera taksom od 3% kojom se između ostalog krši pravilo o zabrani učešća treće strane prilikom transfera.
6. FSS treba da konsultuje naša dva najveća kluba oko svih bitnih strateških pitanja.
7. Pravilo o četiri stranca ne treba ograničavati brojem stranih igrača u protokolu već isključivo na terenu.
© Sputnik / Radoje PantovićVerbalni okršaj trenera Partizana i Zvezde
Verbalni okršaj trenera Partizana i Zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Verbalni okršaj trenera Partizana i Zvezde
8. Finalni meč Kupa Srbije usled značaja takmičenja igrati uvek u Beogradu kao glavnom gradu prema uobičajenoj evropskoj praksi.
9. Predlažemo da od sezone 2022/23 Supeliga broji 12 klubova. Liga bi posle odigrana 22 kola imala plej-of i plej-aut sa dodatnih 10 kola.
Duboko verujemo da su naši zahtevi u interesu srpskog fudbala te očekujemo hitnu realizaciju istih od strane FSS i Zajednice Superlige“, piše u saopštenju „večitih“.
Stepijeva kontra: Razbijen mit o vanzemaljcima i moj zaboravljeni učenik
Makedonski heroj rekao „zbogom“ – Holandija bez greške posle grupne faze!
Slovenac dobio podsećanje na „najveću grešku“: „Uhapšen na zabavi sa starletama u Srpskoj...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala