Zaharova: Boreljova strategija prema Rusiji – odraz logike iz Srednjeg veka

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaZaharova: Završetak prvog kraka „Severnog toka 2“ – pobeda prava i ekonomskih interesa
Zaharova: Završetak prvog kraka „Severnog toka 2“ – pobeda prava i ekonomskih interesa - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Pratite nas
Strategija Evropske unije prema Rusiji zasnovana na tri principa „suprotstavljanje, obuzdavanje i saradnja“ odraz je logike iz Srednjeg veka  a ne pristup 21. veka, ocenila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Ne znam s kim je njemu (Borelju) uspelo suprotstavljanje, obuzdavanje i saradnja. Uopšte, čini mi se da je to nešto iz oblasti medicine jer je prema svakom normalnom čoveku, normalnoj zemlji takav pristup neumestan… Uopšte nije pristup za 21. vek“, rekla je ona za TV „Rusija 1“.
Kako je dodala to je srednjovekovni pristup kada jedna zemlja smatra da sve treba da se ponašaju kao vazali.
„To je program za vazalne države. Nešto su, sigurno, pomešali“, dodala je Zaharova.

Negativni komentari o samitu – klasična američka propaganda

Povodom negativnih komentara američkih eksperata na račun nedavno održanog samita predsednika Rusije i Amerike, Zaharova kaže da se radi o „besmislicama“ i „klasičnoj američkoj propagandi“.
„Zamislite, koliko će samo tih američkih besposličara ostati bez posla, bez finansiranja, ako ne bude sankcija i normalizuju se bilateralni odnosi “ , rekla je ona i dodala da takvi komentari nemaju veze sa stvarnošću.
Američko-ruski, rusko-američki odnosi su zahvaljujući Vašingtonu dospeli u ćorsokak. I dvojica lidera su to konstatovala pre samita. I identično su ocenili to što se dogodilo. Zašto se to opet gura u prvi plan već sam objasnila: jer iza toga su fondovi, novac, grantovi. Oni tako zarađuju, rekla je ona.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala