Zaharova: Amerika treba sama sebi da uvede sankcije zbog Jugoslavije

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Pratite nas
Portparolka ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova skrenula je pažnju na akcije Vašingtona u Organizaciji za zabranu hemijskog oružja koje su "pune bezakonja". Tom prilikom je pomenula i Jugoslaviju.
Portparolka Bele kuće Džen Psaki saopštila je da ženevski sastanak predsednika SAD i Rusija, Džozefa Bajdena i Vladimira Putina, nije doveo "ni do kakvih promena" u politici antiruskih sankcija Vašingtona. Po njenim rečima, zakon predviđa da SAD nastave da razmatraju sankcije, vezane za upotrebu hemijskog oružja.
"Od kad su SAD počele da žive po zakonima? To, šta oni rade u Organizaciji za zabranu hemijskog naoružanja, ne potpada ni pod koji zakon – potpuno bezakonje. Prvo, neka kazne sami sebe sankcijama za Jugoslaviju i Irak, za milione ubijenih i osakaćenih. Tek onda mogu da izgovore reč ′zakon′", napisala je Zaharova na telegramu.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven  najavio je uvođenje novih sankcija Rusiji. On je saopštio da Bela kuća sprema određeni paket mera zbog slučaja Alekseja Navaljnog. Pored toga, nastaviće da uvodi sankcije protiv ruskih kompanija koje grade "Severni tok 2".
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala