Ukrajinski ministar zapretio Rusiji turskim dronovima

CC BY 4.0 / Bayhaluk / Turski dron Bayraktar TB2
Turski dron Bayraktar TB2 - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Pratite nas
Kijev je kupio od Turske jurišne dronove kako bi Rusija "dva puta razmislila" pre nego što "napadne" Ukrajinu, izjavio je turskoj agenciji Anadolija šef ukrajinske diplomatije Dmitrij Kuleba.
"Dronovi su potrebni radi obuzdavanja Rusije, kako bi ona dva puta razmislila pre nego što bude planirala bilo kakvu eskalaciju ili napad velikih razmera na Ukrajinu", rekao je ministar.
On je dodao da Ukrajina, navodno, kupuje naoružanje "za odbranu".
"Ako Rusija napadne i uđe u veliki vojni sukob sa nama, tada ćemo upotrebiti dronove na svakom delu ukrajinske teritorije kako bi zaštitili sebe", odgovorio je Kuleba na pitanje, da li će Ukrajina upotrebiti dronove u Donbasu.
Šef diplomatije se požalio da Rusija, navodno, preduzima napore kako bi odgovorila druge države da prodaju oružje Kijevu.
Kuleba je visoko ocenila kvalitet turskih dronova i saopštio da nameravaju da ih unaprede ukrajinskim motorima i pokrenu njihovu proizvodnju.
Ranije je pres-služba vodećeg proizvođača turskih dronova – kompanija "Bajkar" saopštila Sputnjiku da je Kijev kupio njihove dronove. Zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov naglasio je da ova informacija ne izaziva radost. Ministar inostranih poslova Turske Mevlut Čavušoglu je uverio da ovaj posao nije usmeren protiv Rusije.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala