Ruski vojni instruktori uče sirijske vojnike kako da rukuju snajperom /video/

© AFP 2023 / STRINGER Sirijski vojnici osmatraju teren na ratištu u Siriji, blizu grada Raka, 19. februara 2016. godine
Sirijski vojnici osmatraju teren na ratištu u Siriji, blizu grada Raka, 19. februara 2016. godine - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Pratite nas
Ruski vojni instruktori održali su obuku za sirijske snajperiste na poligonu pored grada Alepo u Siriji. Na vežbama su, između ostalog, obrađeni i elementi kamuflaže.
„Mi ne maskiramo pokretne mehanizme puške, jer zatvarač puške mora da se pomera. Najvažnije je da snajperista kamuflira gornji deo tela, jer kada čovek cilja ležeći, glava ga otkriva“, rekao je sirijskim vojnicima ruski instruktor na temu specifičnosti kamuflaže snajperista.
Sirijski snajperisti imaju veliko iskustvo u borbi sa teroristima, ali im nedostaju znanja kako da se dobro kamufliraju.
„Skrećem pažnju na kamuflažu, jer u oružanim snagama Sirije postoji mali broj standardne opreme. Prenosimo iskustvo kako da napravite kamuflažnu odeću od improvizovanih materijala, pre svega od džakova od konoplje, kako biste bili manje primetni u pustinji“, pojasnio je ruski vojni savetnik.
Na vežbama su instruktori pokazali i kako da se snajperista sakrije iza drveta. Drugi zadatak treninga je precizno gađanje meta na razdaljinu do 500 metara.
Podsetimo se, na samitu u Ženevi, koji je održan 16. juna, predsednik Rusije Vladimir Putin i američki predsednik Džozef Bajden su govorili o sirijskim pitanjima, obavestio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. On je dodao da su lideri obe zemlje razgovarali o važnosti razumevanja značaja vojne saradnje.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala