Ruska flota na velikim vežbama u Tihom okeanu /video/

© Sputnik / Ministry of Defence of the Russian Federation / Uđi u bazu fotografijaRuski brod Tihookeanske flote „Maršal Šapošnjikov“
Ruski brod Tihookeanske flote „Maršal Šapošnjikov“  - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Pratite nas
Ratni brodovi Tihookeanske flote Rusije, zajedno sa morskom avijacijom, prvi put u savremenoj istoriji izveli su vežbe u centralnom delu Tihog okeana, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Manevri se održavaju na oko 4,6 hiljada kilometara jugoistočno od Kurilskih ostrva.
U vežbama je učestvovalo oko 20 ratnih brodova, podmornica i brodovi za logistiku, među kojima su: vodeći brod Tihookeanske flote raketna krstarica „Varjag“, fregata „Maršal Šapošnjikov“, korveta „Aldar Cidenžalov“, „Savršeni“ i „Gromki“, kao i podmornica.
Manevrima su se pridružili protivbrodski avioni morske avijacije Tu-142M3, koji su obavili četrnaestočasovni let i za to vreme prešli 10.000 kilometara.
U vežbama je učestvovalo 20 letelica, pored Tu-142M3, tu su bili i protivbrodski avioni Il-38, lovci-presretači MiG-31BM, avioni-cisterne Il-78 i helikopteri Ka-27.
Brodovi i avioni su realizovali niz zadataka: uništenje grupe nosača aviona uslovnog neprijatelja. Pored toga, brodovi su zajedno sa morskom avijacijom simulirali napad krstarećim raketama na kopnene objekte neprijatelja.
Vežbe se održavaju pod rukovodstvom komandanta Tihooekanske flote admirala Sergeja Avakjanca.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala