Kraj za Rusiju na Evropskom prvenstvu! /video/

© AP Photo / Stuart FranklinAleksandr Sobolev – fudbaler Rusije, EURO 2020
Aleksandr Sobolev – fudbaler Rusije, EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Pratite nas
Fudbaleri Rusije poraženi su od Danske 4:1 u poslednjem kolu grupe B Evropskog prvenstva. Zbornaja komanda završava učešće na Šampionatu u grupnoj fazi, pošto je imala lošiju gol razliku od Danske i Finske koje su takođe imale po tri boda.
Rusiji je bio potreban bod u Kopenhagenu za plasman u osminu finala, ali odigrali su jako slabo i Danci su zasluženo pobedili i na kraju su zahvaljjuću pobedi Belgije nad Finskom prošli u narednu fazu.
Na kraju se u grupi B napravio krug od tri reprezentacije sa tri boda i u takvom rasporedu snaga Danska je zauzela drugo mesto, Finska treće, a Rusija četvrto zbog najslabije gol razlike.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Od starta utakmice igralo se u jakom tempu. Danci su nošeni podrškom sa tribina imali više loptu u nogama, ali prvu veliku šansu imali su gosti iz Rusije.
Golovin je odlično prošao kroz sredinu terena, ušao je u kazneni prostor, ali je uputio nešto slabiji udarac i Kasper Šmajhel je odbranio.
Nastavilo se u sličnom ritmu, a Danska je prvi put ozbiljno zapretila u 29. minutu. Hejbjerg je šutirao, a lopta je završila pored leve stative.
Danci su krajem prvog poluvremena preuzeli inicijativu, a u 38. minutu su i poveli. Talentovani Damsgord uputio je veoma precizan udarac i Safonov nije imao nikakvu šansu.
Do kraja poluvremena rezultat se nije menjao i Rusija je na pauzu otišla sa golom zaostatka.
Rusi su sa dobrom energijom ušli u drugo poluvremena, ali u 59. minutu usledio je novi šok. Zobnin je napravio katastrofalnu grešku, Poulsen je prihvatio poklon i savladao je Safonova.
Deset minuta kasnije Rusi su uspeli da se vrate u meč. Arbitar je pokazao na belu tačku i Artjom Dzjuba je vratio nadu Zbornajoj komandi.
Ipak, Rusi nisu nastavili da napadaju, ponovo su se povukli iako im je bio potreban još jedan gol i Danska ih je kaznila. Safonov je sa nekoliko intervencija sprečio treći gol, ali kod šuta Kristensena nije imao šansu.
Tu nije bio kraj agonije za rusku reprezentaciju. Danska je postigla još jedan pogodak i konačnim rezultatom 4:1 došla je do plasmana u nokaut fazu.
Rusija tako Evropsko prvenstvo završava u grupnoj fazi, što je veliki neuspeh s obzirom na očekivanja javnosti.
Rusija eliminisana, Danska slavi pobedu Belgije nad Finskom!
Belgija maksimalna – Finci se nadaju čudu
„Zemljotres“ u srpskom fudbalu – Zvezda i Partizan se obratili zajedničkim saopštenjem!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala