Priština zabranila ulazak ministru Udovičiću na Kosovo i Metohiju

© Sputnik / Olivera IkodinovićVanja Udovičić
Vanja Udovičić - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Pratite nas
Privremene vlasti u Prištini zabranile su ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću ulazak na teritoriju Kosova i Metohije.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je Priština obaveštenje o zabrani poslala posle ponoći, dodajući da je ona doneta bez ikakvog povoda i obrazloženja.
Udovičić je danas trebalo da na Prištinskom Univerzitetu sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici razgovara da mladima i podeli im stipendije, a potom obiđe i Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku.
Njegov boravak na Kosovu i Metohiji uredno je najavljen oficiru za vezu u skladu sa svim sporazumima i ustaljenim procedurama, ali je uprkos tome Priština jednostrano i samovoljno odlučila da mu posetu ne dozvoli, a obaveštenje o tome poslato je noćas u gluvo doba, što je, kako je naveo Petković, još jedan vid perfidnog iživljavanja Prištine.
„Najnovija zabrana pokazuje svu osionost i bahatost vlasti u Prištini koje odbijaju i svaku vrstu saradnje, dijaloga i dogovora, ali i nemoć Evropske unije da osigura i garantuje poštovanje sporazuma i civilizovano postupanje albanskih političara“, istakao je Petković.
Petković je ocenio da zabraniti ministru sporta da poseti decu nije samo pokušaj da mu se onemogući da obavlja svoj posao, već i anticivilizacijsko divljaštvo usmereno ka mladima.
Uprkos tome, sve ove barijere i zabrane neće nas sprečiti da nastavimo da pomažemo našem narodu u južnoj pokrajini i još snažnije i odlučnije ćemo se zalagati da gradimo sigurniju i bolju budućnost za njihov ostanak i opstanak na Kosovu i Metohiji, poručio je Petković.
On je dodao da će o ovom slučaju biti obaveštene sve nadležne međunarodne institucije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala