Makedonci se opraštaju od svog genija – Amsterdamom se orilo: „Goran Pandev!“ /video/

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaGoran Pandev
Goran Pandev - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Pratite nas
Goran Pandev, legendarni makedonski fudbaler, poručio je da će utakmica protiv Holandije na Evropskom prvenstvu biti njegova poslednja u nacionalnom dresu Severne Makedonije, a navijači su u Amsterdamu već napravili spektakl posvećen svom kapitenu.
Pandev je sa 37 godina postao prvi strelac gola za Severnu Makedoniju na šampionatima Evrope, a bogatu karijeru će krunisati finalnom utakmicom u nacionalnom timu – na najvećoj sceni.
Kapiten Severne Makedonije Goran Pandev  - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2021
Makedonci u transu – Pandev za istoriju! /video/
„Mislim da je vreme da se oprostim, verujem da ne postoji bolji način za to“, naveo je Pandev uoči utakmice sa Holandijom.
Makedonski list „Večer“ objavio je da će navijači moći da vide poslednji ples velikog Gorana.
„Poslednji put ćemo uživati, diviti se fudbalskom geniju, momku iz Strumice. Želimo da mu zahvalimo za svu radost koju nam je donosio prethodne dve decenije. Pandev je naš najbolji fudbaler ikada, nismo imali nikoga takvog pre njega, nadamo se da će doći i neko bolji, a on se neće ljutiti. Hvala, genije!“, navedeno je u tekstu.
Makedonski navijači, popularne „Vojvode“ u Amsterdamu su priredile spektakl kojim su odali počast svom kapitenu.
Posebna atmosfera je vladala i tokom treninga makedonske reprezentacije, kada je Pandev saopštio saigračima svoju odluku.
Oni su ga poneli na rukama pošto je održao govor, bilo je suza i emotivnih izliva, ali kako navodi „Večer“ i velikog ponosa svih, s obzirom na to da prisustvuju pisanju novih stranica istorije makedonskog fudbala, iz dana u dan.
Goran Pandev poslednji meč u nacionalnom dresu odigraće u ponedeljak u 18 časova kada se Severna Makedonija sastaje sa Holandijom.
Bilo ga je sramota, a onda je lupio „šamar“ Ronaldu /foto, video/
Ne, ne morate da budete „moderni“ kako biste uspeli
Italija furiozna, Velšani „za dlaku“ ispred Švajcarske i katastrofa Turske!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala