Kremlj: Uvođenje novih sankcija Rusiji ne zavisi od Bajdena

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Pratite nas
Izvestan broj najavljenih novih sankcija SAD protiv Rusije je kodifikovan, njihova primena ne zavisi od stava predsednika Džozefa Bajdena, saopštio je novinarima portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.
Prema rečima Peskova, Amerikanci su govorili da oni žele predvidljive i stabilne odnose sa Rusijom.
"I mi smo više puta to govorili. Zaista nam treba predvidljivost", dodao je on.
Portparol je rekao da će Rusija analizirati situaciju, videti kakve mogu biti sankcije SAD, razmotriti različite opcije.
"Za sada je zaista prisutno prilično dosta nepredvidljivosti. Predvidljive su samo sankcije, koje su verifikovane", rekao je Peskov, dodajući da sa njihovom realizacijom nema nikakve veze predsednik Džozef Bajden.
Ruskog ambasadora u Vašingtonu Anatolija Antonova, nakon njegovog povratka u SAD, čeka mnogo teškog posla.
"Mi smo u radnom raspoloženju. Ambasadori se vraćaju na posao u prestonicama (Rusije i SAD) nakon dogovora dvojice predsednika. Ruski ambasador u Vašingtonu ima više nego dovoljno posla da uradi. Posao će biti težak", izjavio je Peskov.
Portparolka Bele kuće Džen Psaki saopštila je ranije da ženevski sastanak predsednika SAD i Rusija, Džozefa Bajdena i Vladimira Putina, nije doveo "ni do kakvih promena" u politici antiruskih sankcija Vašingtona. Po njenim rečima, zakon predviđa da SAD nastave da razmatraju sankcije, vezane za upotrebu hemijskog oružja.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala