Makedonski heroj rekao „zbogom“ – Holandija bez greške posle grupne faze!

© AP Photo / Kenzo TribouillardGoran Pandev – EURO 2020
Goran Pandev – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Pratite nas
Fudbaleri Severne Makedonije završili su učešće na Evropskom prvenstvu bez osvojenog boda. Makedonci su u trećem kolu grupe C poraženi od Holandije 3:0, u utakmici u kojoj se Goran Pandev oprostio od nacionalnog dresa posle 20 godina.
Pandev, koji ima 37 godina, debitovao je za nacionalnim tim Makedonije 2001. i posle 122 odigrane utakmicu u seniorskom timu odlučio je da se povuče. Proslavljeni makedonski fudbaler bio je najzaslužniji za istorijski plasman na EURO 2020 i ostaće upamćen kao jedan od najvećih fudbalera ove države.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Nisu odigrali lošu utakmicu Makedonci, ali defanzivne probleme nisu mogli da sakriju, te je Holandija kaznila svaku lošiju reakciju poslednje linije.
Izabranici Igora Angelovskog prvi su uspeli da postignu gol, ali Tričkovski se nalazio u minimalnom ofsajdu, pa je pogodak poništen.
Makedonija je pokazala da može da bude i te kako opasna, pa je i Holandija zaigrala nešto ozbiljnije. Počeli su sve jače da napadaju i u 24. minutu stigli su do prednosti.
Malen je dodao loptu do Depaja kom nije bilo teško da savlada Dimitrijevskog.
Samo dva minuta pre gola Makedonci su mogli da šokiraju domaćina. Trajkovski je uputio snažan udarac koji je završio na stativi.
U nastavku poluvremena Holandija je mogla da duplira prednost, ali je Memfis Depaj u 30. minutu propustio stopostotnu šansu. Ostalo je 1:0 i otišlo se na petnaestominutnu pauzu.
Drugi period igre doneo nam je još dva gola u mreži Severne Makedonije. Depaj je ovoga puta asistirao, a Vajnaldum je bio na pravom mestu i rutinski je poslao loptu iza leđa Dimitrijevskog.
U 56. minutu Enes Bardi uputio je snažan udarac, ali je Stekelnburg bio koncentrisan i odbranio mu je udarac. Samo dva minuta kasnije videli smo novi gol u mrežu Dimitrijevskog.
Depaj je šutirao, golman Makedonije je odbranio, ali je na odbitak naleteo Vajnaldum i ponovo je postigao gol.
Do kraja utakmice nije viđen gol, ali zato jeste emotivan trenutak kada je Goran Pandev izlazio iz igre. Kapiten Severne Makedonije napustio je teren u 68. minutu i dobio je veliki aplauz.
Makedonija nije osvojila bod na Evropskom prvenstvu, ali je ostavila dobar utisak i tamošnji narod treba da bude ponosan na ovu reprezentaciju.
Austrija u osmini finala – Ukrajina uprskala i sada ništa ne zavisi od nje /video/
Makedonci se oprostili bez boda, poznat konačan poredak grupe C
Slovenac dobio podsećanje na „najveću grešku“: „Uhapšen na zabavi sa starletama u Srpskoj...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala