Centar za testiranje na koronu i na aerodromu „Nikola Tesla“

Pratite nas
Na Aerodromu "Nikola Tesla" otvoren je centar za testiranje na koronavirus, koji radi 24 sata dnevno, a rezultati su dostupni u periodu od 60 do 120 minuta.
U tom centru može se obaviti PCR i antigensko testiranje, objavio je beogradski aerodrom.
Centar za testiranje je otvoren u saradnji sa Vladom Srbije i Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje (RFZO).
Zahvaljujući centru za testiranje, putnici u odlasku, dolasku i tranzitu ka zemljama koje zahtevaju negativan test na prisustvo virusa kovid 19, kao i svi zainteresovani građani i strani državljani, sada se mogu testirati i dobiti rezultate na aerodromu, u cilju bezbednijeg i efikasnijeg putovanja.
Centar za testiranje nalazi se u Terminalu 1 beogradskog aerodroma i obuhvata usluge testiranja na prisustvo virusa SARS-KoV-2:
Real time PCR test, čiji rezultati su putem elektronske adrese korisniku dostupni u roku od maksimalno 120 minuta od uzimanja brisa i brzi test na prisustvo virusa SARS-KoV-2, primenom brzih antigenskih testova, čiji rezultati su putem elektronske adrese korisniku dostupni u roku od maksimalno 60 minuta od uzimanja brisa.
Rezultati testova izdaju se dvojezično, na srpskom i engleskom jeziku i šalju se na mejl adresu putnika, u centru je omogućeno štampanje rezultata, dok pristup rezultatima testova ima samo ovlašćeno osoblje nadležnih državnih institucija.
Na aerodromu kažu da je važno da se svi putnici dobro upoznaju sa ažurnom regulativom pre putovanja u odabranu zemlju, jer svaka država posebno definiše pravila i zahteve za ulazak i boravak na svojoj teritoriji tokom pandemije.
Cena testova je na propisanom nivou iznosa za ove testove u državnim institucijama u Srbiji i iznosi 3.500 dinara za antigenski test i 9.000 dinara za PCR test.
Uplatu za testiranje je neophodno obaviti pre dolaska na registracioni punkt. Uplata se može izvršiti i na šalteru Pošte Srbije koji se nalazi u prizemlju Terminala 1, svakog dana u nedelji, 24 sata dnevno.
Registracija za testiranje se obavlja na registracionom punktu koji se nalazi u blizini šaltera za uplatu ili elektronskim putem, preko portala eUprave.
Aerodrom moli putnike da posebno obrate pažnju na vreme potrebno za proces izdavanja rezultata, odnosno da je od trenutka uzimanja brisa potrebno do 120 minuta za izdavanje rezultata PCR testa i do 60 minuta za antigenski test.
"Kompanija Belgrade Airpot d.o.o. u saradnji sa nadležnim zdravstvenim instutucijama, organizovala je testiranje na svojoj lokaciji, u okviru projekta testiranja na graničnim prelazima Republike Srbije, sa ciljem dodatne podrške postojećim sanitarnim merama protiv virusa kovid 19 na aerodromu i pružanja nove usluge korisnicima, koja umnogome olakšava putovanja. Testiranje na aerodromima sigurno doprinosi vraćanju poverenja u bezbednost putovanja i pomaže vazduhoplovnoj industriji i ekonomiji da postepeno izađemo iz ove krize", kaže generalni direktor kompanije Fransoa Berizo.
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala