„Invazija“ na Čačak — dan posle

© Foto : Twitter/ruziceva/PrintscreenEksplozija u čačanskoj Slobodi
Eksplozija u čačanskoj Slobodi - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Pratite nas
Požar koji je sinoć izbio u fabričkom krugu kompanije "Sloboda" u Čačku i zahvatio šumu i visoko rastinje je pod kontrolom. Očekuje se dolazak helikoptera Vojske Srbije koji će pomoći u potpunom gašenju požara. U fabriku bi danas trebalo da dođu i demineri Tehničko-remontnog zavoda. Komisija za procenu štete na stambenim objektima već obilazi teren.
"Uglavnom su to štete na polupanim staklima na prozorima, na krovovima poremećeni crepovi, ponešto razbijenih crepova, tako da ekipe su bile juče i danas su na terenu. Utrvrdićemo štetu narednih nekoliko dana. Građani se danas već javljaju gradskoj upravi da prijave štetu tako da su sve te aktivnosti u toku", ukazuje Radoš Jugović iz Gradske komisije za procenu štete.
Uzrok požara u čačanskoj vojnoj fabrici još nije poznat. 
Požar - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2021
Ponovo požar u Čačku: Gori šuma kod fabrike "Sloboda"
Očekuje se dolazak deminera koji mogu ući u fabriku 24 sata od poslednje eksplozije, javlja RTS.
Procenjuje se da je materijalna šteta daleko veća od eksplozije u magacinu koja se dogodila početkom juna.
"Dok se to ne sanira i kada se steknu uslovi za sanaciju iz bezbednosnih razloga onda očekujemo da se krene sa sanacijom pa tek posle o tome možemo da razmišljamo o početku rada i vraćanju radnika na posao", kaže Draško Milovanković iz samostalnog sindikata kompanije "Sloboda".
Situacija na terenu je sada mirna, ali se očekuje da će u potpunom gašenju pomoći i helikopteri Vojske Srbije, čiji je dolazak najavljen.
Građani koji su evakuisani u subotu vraćaju se u svoje domove.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala