Bogdan se „nije pojavio“, ali je Atlanta u finalu! /video/

© AP Photo / Matt SlocumKošarkaš Filadelfije Matis Tajbul tokom sedme utakmice polufinala Istoka protiv Atlante
Košarkaš Filadelfije Matis Tajbul tokom sedme utakmice polufinala Istoka protiv Atlante - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2021
Pratite nas
Košarkaši Atlanta Hoksa, za koje nastupa Bogdan Bogdanović, pobedili su Filadelfija 76erse rezultatom 103:96 u sedmoj utakmici polufinala Istočne konferencije.
Atlanta je savladala Filadelfiju na gostovanju i plasirala se u finale Istoka, gde ih očekuje serija sa Milvoki Baksima.
Bogdanović je proveo 22 minuta na terenu uprkos problemima sa kolenom i žargonski rečeno se „nije pojavio“, te je meč završio sa četiri poena, uz 2/8 iz igre, dva skoka i dve asistencije.
Finale Istoka između Hoksa i Baksa počinje u noći između srede i četvrtka.
I u ovom meču, kao u gotovo svim prethodnim, viđena je dramatična završnica u kojoj su obe ekipe mogle do pobede.
Atlanta je imala malu prednost posle prvog poluvremena, baš kao što je bio slučaj i u trećoj deonici, da bi Filadelfija napravila preokret početkom poslednjeg kvartala.
Najbolji igrač File Džoel Embid istakao je trenutak koji se desio na 3.30 do kraja kao ključni, kada je njegov saigrač Ben Simons propustio priliku da zakuca loptu u koš iako nikoga nije imao na svom putu.
Tada su Seventisikersi propustili priliku da dođu do izjednačenja, na licu igrača domaćeg sastava se mogla videti frustracija, a Atlanta je napravila seriju i došla do +6.
Uprkos tome, Fila se vratila na poen zaostatka, ali je usledila nova serija Hoksa od koje nije bilo oporavka.
​Najbolji u pobedničkom sastavu bio je Kevin Huerter sa 27 poena i sedam skokova, odigravši najbolji meč u karijeri u plej-ofu.
Istakli su se i Trej Jang sa 21 poenom i deset asistencija, Danilo Galinari sa 17 poena i pet skokova i Džon Kolins sa 14 poena i 16 skokova.
Na drugoj strani ponovo je viđena dominantna predstava Džoela Embida, koji je imao 31 poen i 11 skokova.
Odlični su bili i Tobajas Heris sa 24 poena i 14 skokova i Set Kari sa 16 poena, dok je Ben Simons imao pet poena, osam skokova i 13 asistencija.
Simons ponovo nije uputio nijedan šut ka košu protivnika tokom cele poslednje četvrtine – četvrtu utakmicu zaredom.
Šta je pravi razlog Jokićevog „ne“ Srbiji?
Sin Peđe Stojakovića oduševio Amerikance /foto, video/
„Beograd nije inostranstvo, Hram Hristovog Vaskrsenja zameniću Hramom Svetog Save“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala